A murit in timp ce facea plaja, topless. Legistii nu au descoperit cauza exacta a mortii fostei atlete, la 9 luni de la deces

Dată publicare: 28-03-2014 09:02
Dată actualizare: 31-03-2014 07:01


Donna Hartley-Wass

O fosta atleta olimpica britanica, in varsta de 58 de ani, a murit subit, in urma unui atac de cord, in timp ce facea plaja, topless, in gradina casei sale. La aproape 9 luni de la deces, medicii au declarat ca moartea a fost una naturala.

Donna Hartley-Wass, medaliata cu bronz la proba de stafeta 4x400 metri, la Olimpiada de la Moscova din 1980, era sub tratament medical pentru tensiune marita si aritmie cardiaca, scrie Daily Mail.

Fosta sportiva a fost gasita decedata de sotul sau, comediantul Bobby Knutt, pe un sezlong in curtea casei. Donna a murit in timp ce statea la soare, topless, in iunie 2013.

Barbatul a povestit ca, in ziua respectiva, Donna a plecat la sala de sport unde era instructor de fitness, a mers la un fizioterapeut, pentru a-si trata durerile de spate, dupa care s-a intors acasa, unde s-a relaxat cu un pahar de vin.

Medicul legist Charles Wilson a declarat ca Donna suferea de hipertensiune si aritmie cardiaca, motiv pentru care lua medicamente are ii coborau tensiune cardiaca, dar inima, plamanii si ficatul functionau normal si nu a gasit urme ale unui blocaj coronarian. "Inima ei a muncit mult mai intens ca in cazul unui om obisnuit, dar nu cred ca a fost suficient sa-i provoace moartea", a spus legistul.

Moartea sportivei a fost declarata ca fiind naturala insa medicul legist a marturisit ca "a fost un eveniment natural, dar neasteptat. Stiinta nu poate arata ce s-a intamplat in acel moment."

Donna Hartley a castigat mai multe trofee la la Campionatele Europene si la Jocurile Commonwealth-ului, in anii '70, insa apogeul carierei sale a fost atins in 1980, la Olimpiada de vara de la Moscova, unde a castigat medalia de bronz, impreuna cu echipa britanica de stafeta 4x400m.

Dupa ce s-a retras din competitii, Donna a inceput sa practice culturismul si a primit titlul "Miss Britain Physique", in 1988.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO