A incercat sa ofere haine de iarna oamenilor strazii, iar ei au tipat la ea. Ce a facut apoi o tanara e impresionant

Ultima actualizare: 08-03-2015 10:41
Veronika Scott

O tanara in varsta de 24 de ani din Detroit, SUA, a gasit o modalitate inteligenta de a-si construi o afacere de succes si de a le oferi o mana de ajutor celor nevoiasi.

Veronika Scott, fondatoarea fundatiei The Empowerment Plan, a primit o bursa pentru a merge la facultate, iar un curs i-a schimbat complet viata. Pentru o tema care le cerea studentilor sa inventeze un produs care chiar sa ajute oamenii, Veronika a creat o haina groasa de iarna care se transforma in sac de dormit, cu gandul de a-i ajuta pe oamenii strazii.

Cand a mers sa imparta cateva modele unor cersetori, o femeie de la un adapost a inceput sa tipe la ea, explicandu-i ca nu de haine are nevoie, ci de o slujba. Asta i-a dat o idee inedita Veronikai: tanara si-a transformat proiectul intr-o afacere si acum, cu ajutorul oamenilor nevoiasi pe care ii angajeaza, creeaza haine.

"Angajam oameni doar din adaposturi, apoi ii specializam in tot ce inseamna industria textila: de la cusut, la cum se fac angajari in domeniu. Incercam sa le oferim tot ce au nevoie pentru a deveni independenti, pentru a fi mandri de ei insisi si de ceea ce fac", spune Veronika Scott.

"Sunt fericita ca pot sa lucrez. Nu exista fericire mai mare decat sa vin la serviciu si sa ajut pe cineva care se afla in situatia in care am fost si eu", spune o angajata care in urma cu cateva luni traia intr-un adapost pentru sarmani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO