A fumat o tigara si acum risca sa junga la inchisoare. O poveste incredibila despre un viciu banal

Dată publicare: 16-11-2011 15:23
Dată actualizare: 03-11-2012 13:20


Fumat

O gospodina care locuieste intr-un orasel linistit din Tara Galilor fuma o tigara in fata casei sale. Cand a terminat, a vrut s-o stinga, asa cum procedeaza multi, strivind-o cu piciorul. Acest gest avea sa-i aduca insa o amenda incredibila.

In timp ce calca mucul de tigara, Tracey John a fost vazuta de un ofiter de la protectia mediului. Desi a luat imediat de jos tigara, femeia tot a primit o amenda de 75 lire sterline.

A refuzat sa achite suma pe loc, afirmand ca fumase in curtea ei, in fata casei si ca nu lasese mizeria pe jos. Degeaba insa!

Cazul ei a ajuns in instanta si, dupa ce a fost judecata in lipsa, Tracey a fost anuntata ca trebuia sa achite amenda record de 465 lire.

Revoltata, femeia spune ca nu va plati nici acum si ca prefera sa mearga la inchisoare, dar isi va sustine in continuare nevinovatia, scrie Daily Mail.

Ea spune ca autoritatile vor doar sa dea un exemplu, sanctionand abuziv un gest banal, pe care il fac multi fumatori.

Autoritatile spun insa ca aruncarea pe jos a chistoacelor de tigari este considerata “infractiune ecologica” si cei prinsi ca fac asa ceva vor fi aspru pedepsiti.

Povestea lui Tracey vine la scurt timp dupa ce Asociatia Medicala Britanica a cerut o lege care sa interzica fumatul la volan, chiar daca este vorba de masina personala.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO