A fost trimis acasa de la scoala pentru ca ar fi "obez". Ce greutate are baiatul, la o inaltime de 1,44 m

Ultima actualizare: 13-02-2015 06:49
copil obez

O femeie din Marea Britanie a pornit o adevarata campanie impotriva Sistemului National de Sanatate britanic, dupa ce baiatul ei, un elev de 11 ani, a fost trimis acasa de la scoala, pe motiv ca ar fi supraponderal.

Coralyn Hobbs, in varsta de 35 de ani, a fost curpinsa de furie cand baiatul ei, William Barnes-Hobb, a ajuns acasa de la scoala cu o scrisoare. Mamei i se comunica in scris ca fiul ei trebuie sa faca "schimbari de stil de viata" pentru a ajunge la o greutate normala. Asta chiar daca copilul are 41 de kilograme, la o inaltime de 1,44 m.

Totul s-a intamplat dupa ce fiul ei, William, a fost masurat si cantarit la scoala, in cadrul unui program national. Toti copiii au plecat spre casa cu scrisori, unde starea lor de sanatate era detaliata.

Mama lui William descrie interpretarea rezultatelor drept "ingrijoratoare" si spune ca, in acest fel, elevii ar putea fi impinsi spre o boala legata de greutate, ca bulimia sau anorexia.

"M-am simtit jignita pentru el si alti copii descrisi drept supraponderali", a spus aceasta.

Purtatorul de cuvant al Forumului National Impotriva Obezitatii din Marea Britanie a declarat ca programul era destinat strangerii unor date statistice. In plus, considera acesta, s-a procedat gresit atunci cand oficialii au hotarat sa trimita scrisori parintilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO