A fost eliberat deoarece era prea mare pentru paturile din inchisoare. Cum arata britanicul de 23 de ani

Dată publicare: 28-03-2014 10:14
Dată actualizare: 31-03-2014 07:01


barbat inalt

Un tanar de 23 de ani, din Marea Britanie, arestat pentru ca a furat cadourile de Craciun dintr-o casa, a fost eliberat din inchisoare, deoarece este prea inalt si nu are loc in paturile din penitenciare.

Jude Medcalf, din orasul Newton Abbot, comitatul britanic Devon, fost diagnosticat cu sindromul Klinefelter, o afectiune genetica din cauza careia el nu s-a oprit din crestere. In prezent, tanarul are 2,18 metri. El sufera si de o alta afectiune cromozomiala, din cauza careia are dezvoltarea emotionala a unui adolescent, scrie Daily Mail.

Dupa ce a fost diagnosticat cu sindromul Klinefelter, tanarul a incalcat de mai multe ori legea. El a folosit o arma cu aer comprimat pentru a sparge fereastra unei femei, apoi a furat cadouri de Craciun in valoare de 30 de lire si banii de ceai dintr-un cabinet medical. In momentul in care a fost prins, avea asupra lui mancare furata dintr-un bar.

Vezi aici imagini cu Jude Medcalf

Medcalf a fost eliberat, dupa 75 de zile de detentie, pentru ca in inchisoare nu existau paturi sau haine pe dimensiunea sa. Initial, el a fost condamnat la sase luni de detentie si un an de supraveghere.

Judecatorul Adam Vaitilingam a declarat ca a fost tentat sa ii dea o sentinta mai lunga, dar a ajuns la concluzia ca Medcalf "are multe probleme" si ca, din cauza bolii, a fost hartuit de ceilalti detinuti. Din aceste motive Vaitilingam a hotarat sa accepte cererea avocatului apararii de a-i da o sentinta fara executare.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO