A fost desfigurata si nu isi mai poate imbratisa nici macar copiii. Drama unei femei care a fost muscata de un paianjen

Dată publicare: 09-10-2014 17:53
Dată actualizare: 12-10-2014 06:54


falsa vaduva neagra

De la o banala muscatura de paianjen a ajuns sa nu isi mai poata tine copilul in brate. Drama unei femei a carei viata s-a schimbat in urma cu un an, dupa ce a fost muscata de “falsa vaduva neagra”.

Carol Veitch, in varsta de 45 de ani, din Marea Britanie, a fost muscata de un paianjen din specia denumita“falsa vaduva neagra”, si asta datorita asemanarii cu paianjenii veninosi “vaduva neagra”. Incidentul s-a petrecut cu un an in urma, atunci cand a simtit o muscatura in zona glenznei, scrie Daily Mail.

Initial, nu a dat mare importanta, cu atat mai mult cu cat nu a gasit nicio urma vizbila a unei muscaturi. A pus in acea zi totul pe seama pielii crapate din cauza vremii de afara.

Insa doua zile mai tarziu, femeia s-a trezit in chinuri groaznice, intreg corpul fiindu-i umflat si avea simptomele unei raceli.
“Tuseam si nu mai puteam respira. Am fost la doctor si mi-a spus ca am o infectie in piet si o forma acuta de bronsita”, isi aminteste acum Carol. “Cand a inceput sa imi investigheze picioarele umflate eram deja intr-o stare foarte grava, motiv pentru care am fost pusa sub tratament cu steroizi”, mai spune femeia.

Cand s-a intors acasa, Carol a gasit in baie un paienjen. Asociind pentru prima data o posibila muscatura cu starea ei de sanatate deplorabila, femeia a luat insecta si a dus-o la medicul la care se trata. Autoritatile locale au identificat imediat paianjenul ca facand parte din specia “falsa vaduva neagra”.

Oamenii au fost mirati, cu atat mai mult cu cat in zona nu se raportasera alte incidente de acest gen.

Paianjenul “falsa vaduva neagra” este adesea confundat cu specia “vaduva neagra”, acesta din urma avand un venin care poate ucide un om. Milioane de paianjeni de acest gen au fost gasiti de-a lungul timpului in Marea Britanie si sunt cunoscuti ca fiind cea mai periculoasa specie din tara.

De-a lungul urmatoarelor saptamani, starea de sanatate a femeii s-a agravat si mai mult, incepand sa ii apara rani si umflaturi pe tot corpul. Chiar daca era in continuare sub tratament, Carol avea dureri insuportabile, iar o posibila imbratisare sau orice alt fel de contact cu o alta persoana i-ar fi provocat o criza.

“Nu pot merge sa inot alaturi de copii pentru ca arat de parca as avea lepra. Daca as sta langa cineva care ar arata ca mine as fi ingrozita. Nu pot iesi in public pentru ca imi este rusine. Fizionomia fetei s-a deformat din cauza umflaturilor”, spune Carol.

Chiar daca inainte nu avea frica de paienjeni, acum ori de cate ori vede unul face atac de panica. “Am gasit un paianjen obisnuit in sufragerie si nu am mai putut dormi doua nopti”, spune ingrozita femeia.

In prezent aceasta urmeaza sesiunile unui curs de gestionare a temerii dezvoltate.

“Nu imi mai pot imbratisa nici macar copiii. Iar daca ei vad ca ceva se misca, sar asupra acelei vietati, doar pentru a ma proteja”, mai spune acum femeia.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO