A fost declarata "cel mai frumos elev din lume". Ce a facut in fiecare zi vreme de 4 ani pentru a castiga acest titlu

Dată publicare: 11-07-2014 13:39
Dată actualizare: 14-07-2014 01:28
Sursa: China.org.cn


eleve de scoala china

 He Qin-jiao, o fetita de 13 ani din provincia chineza Hunan, si-a dus colega in spate la scoala vreme de 4 ani, deoarece aceasta este paralizata.

He Ying-hui sufera de poliomielita iar familia ei e prea saraca pentru a-si permite un scaun cu rotile. Micuta nu se poate deplasa, fiind paralizata din cauza poliomielitei, astfel ca in mod normal nu ar fi avut cum sa ajunga la ore. Colega si prietena ei, He Qin-jiao, si-a asumat insa sarcina de a o duce la scoala pe umeri in fiecare dimineata si a facut asta vreme de patru ani.

Cazul a devenit faimos anul trecut, dupa ce a fost descoperit de presa locala. In cele din urma, autoritatile i-au procurat micutei He Ying-hui un scaun cu rotile, insa prietena ei continua sa o viziteze in fiecare dimineata si sa impinga scaunul pana la scoala. Si in continuare o cara in spate pana la etajul doi al cladirii, unde se gaseste clasa lor.

Utilizatorii de Internet din China au declarat-o pe He Qin-jiao „cel mai frumos elev”. Pentru fetita se pare insa ca mai importanta este aprecierea prietenei ei bolnave, care a scris intr-o compunere „He Qin-jiao isi foloseste micutii ei umeri ca sa ma ridice la cer”.

Sursa: China.org.cn,


VIDEO PROTVPLUS.RO