A condus o nava spatiala si spune ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. "Tot ce stim despre Univers e gresit"

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
Pamantul se invarte in jurul Soarelui

Un documentar care sustine ca Pamantul ar fi centrul universului a starnit scandal in Statele Unite dupa ce s-a descoperit ca naratorul fimului era chiar un comandant de nava spatiala.

E vorba totusi de un capitan de nava spatiala de pe micile ecrane – Kate Mulgrew, interpreta capitanului Janeway din seria “Star Trek – Voyager”. Actrita si-a imprumutat vocea pentru documentarul “The Principle” (“Principiul”) fara sa stie, spune ea, ca acesta sustine geocentrismul. Adica teoria conform careia Soarele si planetele s-ar invarti in jurul Pamantului, desfiintata acum aproape 500 de ani de Copernic.

Tot ce credem ca stim despre universul nostru este complet gresit”, este fraza cu care se deschide documentarul, fraza citita de Mulgrew si care i-a indignat pe fanii seriei Star Trek. Lucrurile sunt si mai grave in cazul fizicianului Lawrence Krauss, un prestigios om de stiinta american care apare si el in documentar. Krauss spune ca este vorba de fragmente din clipuri cu el care au fost folosite de producatorii filmului fara acordul sau si puse intr-un context din care rezulta ca ar fi de acord cu ideea ca Soarele se invarte in jurul Pamantului.

Documentarul “The Principle” este a fost realizat gratie finantarii unui personaj extrem de controversat, Robert Sungenis. Potrivit AV Club, acesta e faimos in SUA ca sustinator nu doar al geocentrismului, ci si al antisemitismului - de pilda, a afirmat ca statul Israel are ca scop “instaurarea domniei Satanei asurpa Pamantului”. Sungenis sustine si ca teoria lui Copernic este o conspiratie pentru a ne ascunde faptul ca planeta noastra e centrul Universului. Ceea ce nu l-a impiedicat sa scrie 16 carti de succes si sa fie invitat in emisiuni la CNN si BBC.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO