Ce risca femeia care a cheltuit mii de dolari ca sa aiba implanturi sub forma de inima in ochi

Dată publicare: 09-03-2014 17:45
Dată actualizare: 12-03-2014 06:50


ochi

Procedura de introducere a accesoriilor-bijuterie in membrana optica este inca una controversata si nu a fost aprobat de organizatiile de specialitate din domeniu. Cu toate acestea, femeile nu sunt speriate de posibilele efecte secundare.

Este si cazul unei tinere din New York, ce si-a implantat in ochi o astfel de bijuterie din platina, sub forma de inima, din dorinta de a iesi in evidenta. Accesoriul are o marime de 3,5 milimetri, dar Academia Americana de Oftalmologie sustine ca procedura ar trebui evitata.

Sunt o persoana careia ii plac extremele. As vrea sa o pastrez in ochi (n.r. inimioara) cat mai mult timp posibil. Imi place, dar planuiesc sa o schimb. Vreau sa incerc un design nou. Fiecare fata vrea sa incerce mereu ceva nou”, spune Kristina Kovalevskya, cea care si-a facut implantul la clinica Park Avenue Laser Vision.

Potrivit doctorului Chynn, de la clinica, procedura a mai fost facuta de sute de ori in Europa si Los Angeles, dar pentru New York este o premiera. La inceput, se injecteaza un anestezic in ochi, pentru a amorti zona. Apoi, se efectueaza o mica incizie, ca sa se faca loc pentru bijuterie. Urmeaza inserarea materialului de platina cu un forceps, dar locul nu se sutureaza pentru ca, sustine doctorul, incizia este atat de mica incat se inchide natural dupa trei zile.

Totul este gata in cateva minute si pacienta poate fi imediat externata. Medicul sustine ca, desi poate parea riscanta, procedura este cat se poate de sigura.

E vorba doar de o mica bucatica de platina, special conceputa pentru a inserata in partea de sus a ochiului, asa ca nu exista niciun risc de orbire sau altceva de acest gen. Pacienta ar putea avea cel mult o sangerare locala, care sa dispara in cateva zile sau cateva saptamani. Ar putea face si o infectie, dar vom incerca sa prevenim acest lucru prin administrarea antibioticelor”, a spus doctorul Emil Chynn, de la Park Avenue Laser Vision.

Procedura costa 3.000 de dolari si orice inlocuire ulterioara a accesoriului inseamna inca 1.000 de dolari, noteaza Daily Mail.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO