9 dintre cele 10 cele mai importante profetii ale lui Nostradamus care s-au indeplinit. Ce a prezis pentru toamna lui 2015

Ultima actualizare: 24-04-2015 00:01
Nostradamus

Farmacistul si profetul francez Nostradamus are scepticii sai, dar chiar si acestia trebuie sa accepte ca multe dintre predictiile lui s-au adeverit.

Nostradamus a scris prima sa carte - "Les Propheties" - in 1555, iar predictiile sale au ramas un subiect aprins de dezbateri pana in zilele noastre, potrivit businessinsider.com.

Iata cele mai discutate 10 predictii facute de Nostradamus, noua dintre ele indeplinindu-se deja. Cea de-a zece - un cutremur puternic - urmeaza sa se indeplineasca in toamna acestui an, spune profetia.

1. Moartea lui Henry al II-lea

Predictia: "Leul tanar il va invinge pe cel batran/ Pe campul de lupta intr-o singura batalie/ Ii va strapunge ochii prin cusca de aur/ Doua rani intr-unul, apoi va muri intr-o moarte cruda"

Ce s-a intamplat: In vara anului 1559, regele Frantei, Henry al II-lea, a fost ranit accidental de un prieten in timpul unui turnir. Lancea contelui de Montgomery i-a strapuns coiful aurit al lui Henry, patrunzandu-i in ochi. O a doua rana i-a fost provocata de o aschie sarita din arma rupta a celui care l-a ranit accidental pe rege. Dupa zece zile, regele Henry al II-lea a murit, iar unele rapoarte spun ca pe scuturile celor doi s-ar fi aflat niste embleme cu lei, desi exista sceptici care nu sunt de acord. O alta coincidenta tine de faptul ca prietenul lui Henry era mai tanar ca el.

2. Marele incendiu din Londra

Predictie: "Sangele celor drepti va fi cerut la Londra/ Ars in focul din 66/ Batrana doamna va cadea din locul ei inalt/ Si o multi din aceeasi secta vor fi ucisi"

Ce s-a intamplat: Pe 2 septembrie 1666, un mic incendiu izbucnit la o brutarie s-a transformat intr-un foc ce avea sa ramana in istorie. Mii de case si fabrici au fost arse.

3. Revolutia Franceza

Predictie: "Sclavii vor canta si vor cere/ Ca printii si lorzii sa fie tinuti in inchisoare/ Mai tarziu, cei fara creier/ Vor considera acestea enunturi divine"

Ce s-a intamplat: In 1789, poporul francez era satul de regulile aristocratice. Oamenii s-au revoltat si au luat cu asalt Bastilia, o fortareata folosita ca inchisoare. Caderea Bastiliei, care simbolizeaza abuzurile monarhiei, a marcat maretia Revolutiei Franceze. Taranii au preluat repede puterea si au pus in aplicare cererile lor de rapire a familiei regale.

4. Domnia lui Napoleon

Predictie: "Pau, Nay, Loron, mai mult foc decat sange/ Pentru a inota in glorie, cel puternic va alerga spre confluenta/ El va refuza sa intre la Piuses/ Pe cei depravati ii va intemnita"

Ce s-a intamplat: Paul, Nay si Loron sunt trei orase din Franta si daca schimbam literele acestora ajungem la NAPAULON ROY, adica Napoleon regale.

5. Descoperirile lui Louis Pasteur

Predictie: "Lucrul pierdut este descoperit/ Pasteur va fi celebrat ca un zeu/ Acest lucru se va incheia cand Luna va inchiea ciclul cel mare/ Dar alte zvonuri spun ca acesta va fi dezonorat"

Ce s-a intamplat: Louis Pasteur s-a nascut in 1822 si a fost un chimist francez care a reusit sa descopere ca dezvoltarea microorganismelor conduce la fermentatie. De asemenea, a descoperit vaccinul impotriva rabiei.

6. Teroarea instaurata de Hitler in Europa

Predictie: "In vestul Europei/ Intr-o familie saraca se va naste un copil/ Cu vorbele sale va seduce o multime de oameni/ Si faima lui va creste pana in Est"

Ce s-a intamplat: In 1889, Hitler se nastea intr-o familie saraca din vestul Europei. Calitatile sale oratorice au fost intodeauna cunoscute si in felul acesta a reusit sa ajunga in fruntea poporului german.

7. Suprematia lui Charles de Gaulle

Predictie: "Un barbat numit de Gaulle va conduce de trei ori"

Ce s-a intamplat: Charles de Gaulle a detinut, de-a lungul timpului, trei functii cheie de conducere.

8. Asasinarea lui J.F. Kennedy si a lui Bobby Kennedy

Predictie: "Un om mare va fi doborat intr-o zi de o lovitura nimicitoare/ O fapta malefica prevazuta de purtatorul unei petitii/ Un altul va cadea la timp de noapte/ Conflict la Reims, Londra si o molima in Toscana"

Ce s-a intamplat: In 1963, John Kennedy a fost ucis, dupa ce primese mai multe amenintari cu moartea. Bobby Kennedy a fost ucis in 1968.

9. Atentatele din septembrie 2001

Predictie: "Un foc zguditor din centrul pamantului va cauza fiori in Orasul Nou Doua roci mari vor purta urmele mult timp"

Ce s-a intamplat: Pe 11 septembrie 2001, in timpul unui atac terorist, turnurile gemene din New York au fost distruse.

10. Un cutremur, printre predictii

Predictie: "O miscare in panta a pamantului, o mare calamitate Peste Pamanturile din Vest si Lombardia va fi foc pe nava, ciuma si captivitate Mercur in Sagetator Saturn dispare".

Ce ar urma sa se intample: Cutremurul, potrivit profetiei, ar fi prezis pentru Lumea Noua, iar unii sustin ca, cel mai probabil, va avea loc in California. Data in care Mercur va fi in Sagetator, iar Saturn nu va fi vizibil este 25 noiembrie 2015.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO