350.000 de dolari, pentru un vanat. Un club din Dallas a scos la licitatie permisul de vanatoare

Dată publicare: 12-01-2014 15:39
Dată actualizare: 15-01-2014 06:33


Rinocer negru

 Un club de vanatoare din Dallas a scos la licitatie un permis de vanatoare a unui rinocer, pentru 350.000 de dolari. Banii vor fi folosit pentru salvarea altor animale.

 Un vanator platit 350.000 de dolari, la o licitatie organizata sambata, in Dallas, pentru a vana un rinocer negru, unul dintre cele mai rare animale de pe planeta.

Clubul de safari din Dallas a oferit sansa de a vana un astfel de animal rar ca o sansa de a strange fonduri pentru conservarea speciei, informeaza Daily Mail.

Indentitatea si nationalitatea castigatorului licitatiei nu au fost facute publice, dar purtatorul de cuvant al clubului de safari a confirmat vanzarea permisului.

Permisul vizeaza un exemplar mascul, batran, care nu se mai reproduce, din Namibia. Animalul ar f fost eliminat din turma oricum, pentru ca a devenit agresiv si pune in pericol alte animale.

O astfel de selectie este practicata in mod curent, la speciile abundente, pentru a asigura sanatatea populatiei.

Mai multe organizatii ecologiste au contestat licitatia, iar Biroul Federal de Investigatii (FBI) declarat ca investigheaza amenintari cu moartea la adresa membrilor clubului.

Aproximativ 40 de persoane au protestat in fata cladirii in care a avut loc licitatia.

"Mai traiesc mai putin de 5000 de rinoceri negri si, daca vrem ca urmasii nostri sa mai vada un rinocer in salbaticie, nu putem sa-i impuscam pe toti cei care sunt prea batrani ca sa se reproduca", a declarat Jim Reis, unul dintre protestatari.

In prezent, in Namibia mai traiesc 1800 de rinoceri negri, de la 70.000, in anii '60. Ei au fost tinta braconierilor, din cauza cornului lor, foarte cautat pe piata neagra.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO