Rezultate alegeri locale 2020 Timişoara. Robu își recunoaște înfrângerea. Cine este noul primar

27-09-2020 23:01

Nicolae Robu

Edilul Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea în alegerile pentru primăria municipiului Timișoara, declarând că este o diferență mare între el și candidatul USR-PLUS, Dominic Samuel Fritz.

UPDATE 22:50: Candidatul USR-PLUS Dominic Samuel Fritzeste noul primar al municipiului Timișoara, a declarat Nicolae Robu, care și-a recunoscut înfrângerea la alegerile locale 2020.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimis până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a declarat Nicolae Robu, potrivit Tion.

 

Cine candidează în 2020 la primăria Timişoara

Actualul primar, liberalul Nicolae Robu, se confruntă la alegerile locale de duminică 27 septembrie cu 14 contracandidaţi

În ordinea de pe buletinul de vot, la primăria municipiului Timişoara sunt următorii candidaţi:

Nicolae Robu (candidat la primăria Timişoara din partea PNL)

Marius-Lucian Craina (candidat la primăria Timişoara din partea Pro România)

Alexandru Mutruc (candidat la primăria Timişoara din partea PMP)

Imre Farkas (candidat la primăria Timişoara din partea UDMR)

Adrian Popescu (candidat la primăria Timişoara din partea ALDE)

Elena-Voichiţa Lăzureanu (candidat la primăria Timişoara din partea Alianţei PSD-PPU (sl))

Florin Bodnărescu (candidat la primăria Timişoara din partea PNR)

Dumitru Moroianu (candidat la primăria Timişoara din partea PRM)

Gabriel-Dorel Tomescu (candidat la primăria Timişoara din partea Partidul Verde)

Petrică Folică (candidat la primăria Timişoara din partea Partidul Rezist)

Marian-Gheorghe Cucşa (candidat la primăria Timişoara din partea PRR)

Dominic Samuel Fritz (candidat la primăria Timişoara din partea USR-PLUS)

Ovidiu-Marcel Sîrbu (candidat la primăria Timişoara din partea RE:START România)

Mugur-Lucian Serdean (candidat independent la primăria Timişoara)

Ilie-Vasile Sîrbu (candidat independent la primăria Timişoara)

Nicolae Robu: Am votat pentru continuarea evoluţiei sănătoase a Timişoarei

 

Candidatul PNL la Primăria Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru continuitate în dezvoltarea oraşului, precizând că acesta trebuie să fie pregătit “impecabil” pentru a fi Capitală Europeană a Culturii.

“Am votat pentru continuitate în dezvoltarea şi evoluţia Timişoarei, ca oraş de prim rang. Desigur, votul fiecăruia dintre noi este implicit şi unul pentru România, chiar dacă sunt alegeri locale. Sper că va continua această evoluţie sănătoasă pe care oraşul nostru a avut-o detaşat, în frunte, la toţi indicatorii cei mai importanţi, ceea ce arată că economia este puternică, sănătatea s-a dovedit a fi bine pusă la punct, chiar dacă mai avem mult de lucru - pandemia a fost un test greu pentru toată lumea, educaţia, cultura. În cazul particular al Timişoarei, noi trebuie să fim pregătiţi impecabil pentru anul în care vom juca rolul de Capitală Europeană a Culturii. Este un rol pe care îl jucăm nu doar în nume propriu, ci al României şi al Europei”, a afirmat Nicolae Robu.


Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru primăria Timişoara

 

La alegerile locale din iunie 2016, Nicolae Robu a câştigat al doilea mandat la primăria Timişoara, cu 52,9% din voturile valabil exprimate ale electorilor prezenţi la urne, potrivit rezultatelor finale.

Astfel, Nicolae Robu a fost votat la precedentele alegeri locale de 41.531 de timişoreni (52,9%), iar principalul său contracandidat, Florin Bîrsăşteanu (PSD) a primit 17.819 voturi, (22,69%). Pe locul III a fost atunci independentul Adrian Orza, cu 5.677 de voturi (7,23%).

Dacă votezi în Timişoara şi nu ştii de ce secţie de votare ţii, vezi aici unde votezi.

Sursa: R. P.


VIDEO PROTVPLUS.RO