George Simion, atacat cu cerneală la Iași, de Ziua Unirii. Ce a cerut liderul AUR să i se facă agresorului

Ultima actualizare: 25-01-2022 11:05
Liderul AUR George Simion, atacat cu cerneală în...
VIDEO: Liderul AUR George Simion, atacat cu cernea...
George Simion, atacat cu cerneală la Iași, de Zi...

Co-președintele AUR George Simion a fost atacat cu cerneală la Iași, în timpul unei acțiuni care a fost organizată în 24 ianuarie 2022, de Ziua Principatelor Române.    

Circa 1.000 de oameni s-au adunat în Piața Unirii, cu toate că autoritățile au anulat toate evenimentele oficiale, în contextul pandemiei.

În Piața Unirii din Iași, co-președintele AUR, George Simion, era prins în Hora Unirii, când a fost stropit cu cerneală, din spate, de un bărbat.

Parlamentarul a fost șters pe față de cei din apropiere. Imediat, George Simion s-a urcat pe niște trepte și a ținut un discurs.

George Simion, parlamentar: ”Scuipatul provocatorului pe obrazul poporului nu o să facă decât să ne dea un nou Cuza”.

În urma incidentului, polițiștii locali au identificat din mulțime două persoane, un bărbat și o femeie, și le-au dus la o secție a Poliției Municipale.

Este vorba despre un tânăr de 31 de ani, dintr-o comună de lângă Iași și de soția lui. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că are o "nemulțumire personală" față de politician. Pe numele tânărului s-a deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

George Simion: ”E zi de sărbătoare, să nu îl amendeze”

George Simion, parlamentar: ”Nu știu dacă l-a trimis cineva, nu mă interesează, e zi de sărbătoare, să nu îl amendeze".

În Iași, de-dimineață, în jur de 1.000 de simpatizanți AUR, ajunși în oraș cu autocare, au pornit în marș de la Palatul Culturii până în Piața Unirii.

Asta deși autoritățile locale au anulat orice eveniment public din cauza pandemiei. În Piața Unirii aproape nimeni nu purta mască.

Trăiască Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.

Și fostul premier, Ludovic Orban, a venit luni la Iași. Pentru evenimentele din centrul orașului, nimeni nu a cerut autorizație de la primărie.

Mihai Chirica, primar de Iași: ”Sfatul meu este să nu dați iaurturi, cu cerneluri și alte lucruri în demnitarii publici, pentru că nu merită consumul. Dacă vreți să protestați, sunt soluții civilizate pentru asta”.

Primarul e om pățit: anul trecut, la ceremoniile restrânse, tot în Piața Unirii, Mihai Chirica a fost stropit cu iaurt de un om nemulțumit.

George Simion: Am comis o ilegalitate azi

Potrivit unei înregistrări VIDEO, un participant la aceste manifestări l-a stropit cu cerneală albastră pe Simion, care se afla în plin marș alături de simpatizanții AUR.

 

Acesta nu a avut timp să reacționeze, deoarece atacatorul a dispărut imediat în mulțime.

Co-preşedintele AUR, George Simion, a continuat să interacţioneze cu oamenii după incident.

El a mers printre susţinători, a dat mâna cu ei şi le-a transmis mesajele formaţiunii.

”Noi, românii, nu ne temem de nimeni în afară de bunul Dumnezeu. Noi nu ne temem, nu suntem cu bodyguarzi, cu SPP-işti, noi suntem cu poporul român”, a afirmat George Simion, potrivit News.ro.

 

Co-preşedintele AUR susţine că îşi doreşte ca tânărul care l-a stropit cu cerneală să nu fie amendat.

”Nu contează, am reuşit să avem sărbătoare pe 24 ianuarie, şi sunt cel mai fericit. Am comis o ilegalitate astăzi, am făcut Hora Unirii, sunt mai mult de o mie de persoane în Piaţă, să ne trimită amenda. A trecut pandemia”, a mai declarat Simion. 

Incidentul s-a petrecut în Piaţa Unirii, unde un tânăr s-a apropiat de George Simion, în timp ce acestea discuta cu oamenii, şi l-a stropit cu cerneală.

Tânărul a fost scos rapid de forţele de ordine din mulţime şi urmează să fie audiat de poliţişti. El a fost îmbrâncit de reprezentanţii AUR.

Două persoane sunt audiate în urma incidentului

Jandarmeria din Iași a anunțat că două persoane, soț și soție, sunt audiate. Bărbatul ar fi fost cel care l-ar fi stropit pe George Simion cu cerneală.

În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanţii prezenţi în Piata Unirii din Iaşi, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanţă lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate şi extrase din mulţime de către Poliţia Locală a Municipiului Iaşi şi au fost preluaţi de Secţia 3 Poliţie a Municipiului”, a transmis Jandarmeria.

24 ianuarie 1859: Mica Unire a României

La 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cunoscut şi sub numele de “Mica Unire”, acest eveniment major este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO