Scandal între Țiriac și Transporturi, din cauza căii ferate București-Otopeni

×
Codul embed a fost copiat

Ion Țiriac a declarat război Ministerului Transporturilor din cauza proiectului de cale ferată care urmează să lege Gara de Nord din Capitală de aeroportul Henri Coandă.

Omul de afaceri susţine că traseul îi afectează două proiecte majore din Otopeni, printre care şi activităţile patinoarului olimpic, singurul din Bucureşti. Dar cei de la Transporturi spun că investiţia este necesară pentru Campionatul European de fotbal din 2020 şi nu va deranja patinoarul.

Deschis acum doi ani cu aproape 4 milioane de euro costuri, acest patinoar este plin. Aici se antrenează zilnic peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani.

Mulţi se pregătesc să participe la competiţii importante de la patinaj artistic până la hochei.

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Eduard Pană, director sportiv: "Uitaţi-vă, într-un an jumătate, în doi ani maxim, aceşti copii care aproape nu ştiau să meargă pe astfat, joacă acum hochei pe gheaţă. Copiii şi părinţii lor plătesc pentru instruire, pentru îndrumare, pentru control şi antrenamente, enormă suma de ZERO LEI ŞI ZERO BANI, nimic, e gratuit. Toți fac hochei pe gheaţă aici, că nu au unde, e singurul pationoar care arăta cum arată, dar care se încadrează şi în parametri olimpici şi federali.”

Doar întreţinerea acestui patinoar costă anual peste 200.000 de euro. De curând s-a deschis şi sala de gimnastică, de la etajul 1, dotată de Nadia Comăneci.

Copii de 2, 3, 4 ani. Sunt câte 100 de copii. Tot ce e sub acest acoperiș este gratuit", a spus Eduard Pană, director sportiv.

Ion Țiriac, cel care a ridicat campusul întins pe o suprafaţă de 40 de hectare spune că vrea să construiască în zonă şi o universitate privată non profit. Cele două investiţii, susţine omul de afaceri, ar fi compromise de decizia Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată către aeroport care va trece prin zonă.

Eduard Pană director sportiv: "Cei care vor să facă asta sunt iresponsabili, n-au făcut sport, n-au alergat după tramvai, nici cârpa în mâna n-au avut, nu mă refer la cei care pun târnăcopul pe patinoar şi cei care vor decide asta.''

Calea ferată care ar urma să facă legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni se presupune că ar trece prin această zonă, mai exact aproape de patinoar dar şi de drumul Gării Odăii, care face leg[tura între Mogoşoaia şi DN1. Pe această porţiune, calea ferată ar fi construită suprateran, la 7 metri înălțime.

Ministerul Transporturilor susţine însă că această cale ferată pentru care studiul de fezabilitate a primit aviz pozitiv este ''o lucrare de utilitate publică de interes național'' şi care este în planul de pregătire a Campionatului European de fotbal din 2020.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Mărturii din
Mărturii din "trenul groazei". Coşmarul prin care au trecut pasagerii în timpul deraierii

Responsabilii din Ministerul Transporturilor au declanșat o anchetă după ce un tren cu 140 de pasageri la bord a deraiat duminică în Hunedoara. O femeie, aflată pe culoar, a fost aruncată din garnitură și a ajuns la spital cu mai multe fracturi.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.