Rusia expulzează un diplomat român, ca răspuns la acţiunile autorităţilor de la Bucureşti

Dată publicare: 11-05-2021 17:43
Dată actualizare: 11-05-2021 19:46


Un angajat al ambasadei României în Rusia a fost declarat ”persona non grata”, în replică după expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti, a anunţat marţi Ministerul român de Externe.

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile domnului Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.” - se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din România.

În urmă cu câteva zile, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că România a decis declararea ”persona non grata” pe teritoriul său a lui Alexey Grishaev, un diplomat al Rusiei.

Motivul acestei decizii, potrivit MAE, a fost faptul că ”activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.
 

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO