Românilor le place la all inclusive. Eurostat: 60% dintre români sunt supraponderali

Ultima actualizare: 24-07-2021 19:44

Ne place mâncarea şi se vede. Aproape 60% dintre români sunt supraponderali, conform ultimelor date publicate de Eurostat.

Aşa ar putea explica şi apetitul turiştilor care caută tot mai mult să se cazeze în hoteluri all inclusive. Iar dacă în urmă cu 7 ani erau doar două pe litoralul nostru acum există 60 care oferă mese fără limită la orice oră din zi.

Nutriţioniştii spun că până şi cei mai atenţi cu dieta, mănâncă mai mult în concediu.

Nelu a venit pe litoral din Maramureş şi s-a cazat la un hotel all inclusive. Ne-a permis să-l însoţim la prânz.

Omul face parte din categoria bărbaţilor de peste 60 de ani - adică cea mai expusă la acumularea de kilograme în plus - potrivit Eurostat.

Analizăm în schimb - cu ochiul critic al nutriţionistului - ce se află în farfuria altui turist.

Bărbat: "Am mămăligă, am amestecat, de toate. Ciorbă”.

Reporter: Consumaţi mai multă salată?

Bărbat: ”A nu, din toate câte un pic. Ne-am luat aşa că dacă ai aicișea luăm din toate".

Andrei Badiu – nutriţionist: "O farfurie plină din păcate de greşeli alimentare ca să pun aşa, de carbohidraţi simpli, de prăjeli, vedem hamsie prăjită, şuncă, practic numai grăsimi. Asta după felul întâi care deasemenea este o farfurie de ciorbă de burtă plină de grăsimi, cu smântână".

Nutriţionistul a aproximat că turistul a consumat la această masă 2445 de calorii. Ar fi trebuit să mănânce atât întreaga zi.

Andrei Badiu – nutriţionist: "Putem rămâne din această farfurie cu salata proaspătă cu puţină brânză telemea după cum putem vedea şi o carne".

Conform EUROSTAT 59% dintre români sunt supraponderali. 70% dintre bărbaţi au probleme cu kilogramele, la fel şi 50% dintre românce. Nutriţioniştii spun însă că aproape toţi mâncăm mai mult în vacanţă.

Hotelierii confirmă că pachetele all inclusive sunt primele rezervate pe litoral.

Ștefan Necula – agenţie de turism: "Avem o cerere foarte mare pentru acest tip de produs din partea familiilor cu copii, ele sunt primele care vin să rezerve aceste pachete. Dacă acum 13-15 ani abia dezvoltau conceptul de all inclusive. Acum am ajuns să avem undeva la 60 de hoteluri pe întreg litoralul".

Un sejur de o săptămână la un hotel all inclusive de trei stele costă în medie, 4500 de lei pentru două persoane, iar la patru stele 7000 de lei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO