Protest la Timişoara, înainte de intrarea în carantină. Oamenii au strigat „Fără carantină” și „Libertate”

Dată publicare: 07-03-2021 17:42
Dată actualizare: 07-03-2021 19:48


Peste 100 de oameni au ieşit să protesteze, duminică după-amiază, faţă de măsura de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, decizie care intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni.

Oamenii au început se adune în centrul oraşului, în jurul orei 16.00. Aceştia au venit cu steaguri tricolore şi poartă în mâini pancarte. Încă de la începutul protestului, au început să strige lozinci precum "Fără carantină”, "Libertate”, "Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, relatează news.ro.

CITEȘTE ȘI: Arafat, despre Timișoara, care intră în carantină: ”Avem o tulpină nouă care se răspândeşte”

Iniţial, oamenii s-au adunat pe platoul din faţa Operei, iar apoi au pornit în plimbare, înconjurând piaţa. Apoi, cu toţii au plecat spre Primăria Timişoara, pentru a-şi continua protestul. Aceştia au anunţat: "Mergem după Fritz".

Cei mai mulţi oamenii au purtat măşti de protecţie şi au păstrat distanţa unii faţă de ceilalţi, dar sunt şi persoane care au avut masca trasă sub bărbie sau nu au purtat deloc.

Decizia de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, a fost luată sâmbătă, după ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut continuu, în ultimele săptămâni. Carantina se aplică pentru o perioadă de 14 zile.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO