Prima reacție a ministrului Sănătății după scandalul de la Spitalul Foișor: ”Este regretabil”. Cine e de vină

Dată publicare: 11-04-2021 15:47
Dată actualizare: 11-04-2021 16:35


Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut duminică primele declarații despre cazul pacienților transferați de la Spitalul Foișor.

UPDATE Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat duminică despre cazul de la Spitalul Foișor că această unitate nu se află în subordinea ministerului pe care îl conduce, ci a Primăriei București. 

Voiculescu consideră că de vină pentru situația creată este managerul spitalului, care a întârziat cu semnătura necesară începerii transferului de pacienți.

- Discuțiile de la Spiatlul Foișor sunt de un an de zile. De acele locuri depindea viața unor oameni. Da, s-a întârziat cu transferul pacienților, semnăturile managerului au venit cu întârziere.

- MS nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării. Lucrurile pot fi blocate dintr-un interes și MS are o capacitate limitată de a interveni peste decizia unui manager.

- Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, de la un anumit punct încolo s-a folosit o situație de criză pentru a câștiga capital politic.

Vlad Voiculescu a avut astfel prima reacție publică după scandalul izbucnit vineri seara în cazul transferului de pacienți de la Spitalul Foișor din București, care a fost transformat în spital Covid.

 

Sursa: StirilePROTV