Posibil focar de infecție cu noua tulpină la o școală din București. DSP extinde ancheta

24-01-2021 13:37


Școală închisă

Direcția de Sănătate Publică București a decis, duminică, extinderea anchetei epidemiologice în cazul Școlii nr. 28, unde un angajat a fost depistat cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7, cu originea în Regatul Unit.

”Având in vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul școlii, DSP București a decis extinderea anchetei epidemiologice și au mai recoltat încă 11 probe la care se așteaptă rezultatul.” - au transmis medicii de la DSP.

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a precizat că, până la această oră, o singură persoană a fost depistată pozitiv cu noua tulpină de Covid-19, în timp ce celelalte persoane sunt infectate cu prima versiune cunoscută a noului coronavirus.

Persoanele testate pozitiv fac parte din personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic - respectiv directori, secretariat și o îngrijitoare. ”S-au respectat regulile de protecție și igienă.” - mai susțin cei de la ISMB.

Persoanele infectate la Școala 28 sunt în total 9, una singură fiind bolnavă cu noua tulpină din Marea Britanie. Din primele informații, se pare că persoana infectată cu nouă tulpină este îngrijitoare de la această școală.

În schimb, primul care ar fi avut simptome de Covid-19 este directorul adjunct, în data de 13 ianuarie.

Sâmbătă, Ministerul Sănătății a transmis un comunicat prin care preciza faptul că persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

De asemenea, școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, ”inclusiv nebulizare”. Nu în ultimul rând, au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, conform sursei citate.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO