Pompierii români vor interveni pentru stingerea incendiilor din Grecia.Vineri vor pleca 112 militari

Ultima actualizare: 05-08-2021 15:20
Incendiu în Grecia

Pompierii români vor interveni pe stingerea incendiilor de proporții, alături de colegii din alte țări. Guvernul a decis trimiterea militarilor români în sprijinul autorităților elene, a declarat joi premierul Florin Cîțu.

 

Prim-ministrul a arătat că este pentru prima dată când pompierii români vor fi detașați în Grecia.

„Mai sunt câteva lucruri pe care vreau să le spun. Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aer cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor pe terestru. Înţeleg de la domnul Arafat că este o premieră acest lucru. Pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, a fost oferit sprijin aerian și terestru pentru stingerea incendiilor din Grecia. Acolo va ajunge un modul ISU cu 112 pompieri cu 23 de autospeciale, două cisterne, un centru de comandă.

Plecarea pompierilor români este prevăzută pentru vineri, urmând să ofere asistență pentru 10 zile, cu posibilitate de prelungire a intervenției, a precizat Arafat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO