Miercuri începe vaccinarea angajaților din învățământ. Cine va primi AstraZeneca și cine Pfizer

23-02-2021 19:59


Vaccinarea angajaților din educație începe miercuri, iar această parte a campaniei se va desfășura până pe 10 martie. Capitala și 23 de județe vor da startul, pentru că au deja toate centrele, spun autoritățile.

 

România este alături de Danemarca pe locul doi în Uniunea Europeană ca număr total de persoane vaccinate cu schemă completă, raportat la suta de locuitori.

În același timp, experții Institutului Național de Sănătate Publică vin cu vești îngrijorătoare: răspândirea tulpinii britanice a coronavirusului ar putea cuprinde, în curând, toată țara.

Autoritățile speră ca în această perioadă să imunizeze 60.000 de dascăli.

Cei care au până 55 de ani împliniți vor primi vaccinul de la Astra Zeneca, iar ceilalți, Pfizer. În centre vor fi fluxuri separate.

Până acum, 128.000 de angajați din sistemul educațional și-au făcut programare în platforma electronică, iar peste 42.000 deja s-au vaccinat.

 

Tulpina britanică, identificată în 21 de județe

 

În același timp, în România au fost confirmate până acum 164 de cazuri cu tulpina britanică. Institutul Național de Sănătate Publică a publicat marți o analiză a primelor 136.

Dintre acestea, 80 sunt din Capitală, 11 din Timiș, 9 din Cluj, 5 din Suceava, iar celelalte în alte județe. În total, virusul mutant a fost identificat în 21 de județe din România.

Conform INSP, în 57% dintre cazurile analizate nu s-a menționat nicio legătură epidemiologică, adică oamenii nu știu de unde au luat virusul.

Doar 5 dintre cei depistați au călătorit în Marea Britanie.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO