Măsurile anticaniculă implementate în București. Sunt două puncte mobile cu apă și dezinfectant, și alte șase fixe

Ultima actualizare: 28-07-2021 17:12
canicula

Măsuri anticaniculă au fost implementate în București, pentru combaterea efectelor valului de căldură care a cuprins sudul țării. Sunt deja puncte de prim ajutor în oraș și puncte mobile care asigură apă și dezinfectant.

 

Sunt șase puncte de prim-ajutor în București, în locațiile aparținând DGASPC și două puncte mobile care asigură apă potabilă si dezinfectant pentru mâini, în zone aglomerate din Bucureşti, precum Unirii, Piața Romană, Universitate, Gara de Nord, Obor.

Măsurile au fost adoptate de către Prefectură și Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, printr-o hotărâre adoptată în ședința de miercuri.

„Prin grija Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, se identifică persoanele vulnerabile, se asigură Telverde şi se organizează puncte de acordare a asistenţei medicale şi de distribuţie a apei potabile pentru acestea;

Prin grija Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi a SMURD Bucureşti, se transmit zilnic informaţii privind numărul de persoane care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent, către Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti;

Prin grija Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, se dispun măsuri în vederea stropirii asfaltului, atât dimineaţa cât şi seara;

Diseminarea către populaţie şi operatorii economici de către administraţiile locale a măsurilor de prevenire a efectelor periculoase pentru sănătatea populaţiei în perioadele caniculare;

Prin grija Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov se vor emite mesaje RoAlert în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu şi, în situaţiile în care se impune, la cele de cod portocaliu”, se arată în decizia CMBSU.

Autorităţile publice locale au întreprins deja măsuri pentru reducerea efectelor caniculei, a transmis Prefectura Capitalei, respectiv înființarea a 6 puncte fixe de prim-ajutor care funcţionează din 24 iulie în următoarele locaţii ale DGASMB:

- Sediul central: str Constantin Miile nr.10, sector 1;

- Cămin persoane vârstnice „Academician Nicolae Cajal”:

- Str. Maximilian Popper, sector 3;

- „Bebe de Bucureşti”: Bdul Regina Maria nr. 75, sector 5;

- Punct lucru Viilor: Şoseaua Viilor nr. 44, sector 5;

- Punct lucru Filaret:Str Mitropolit Filaret nr. 41-41A, sector 4;

- Punct lucru Plevnei: Calea Plevnei, nr. 98, Bl.IOC, sector 6.

la acestea se adaugă alte 2 puncte mobile ale Serviciului Urgenţe Sociale, care asigură în zilele caniculare apă potabilă si dezinfectant pentru mâini, în zone aglomerate din Bucureşti (ex: Unirii, Pţa Romană, Universitate, Gara de Nord, Obor, etc).

Înfiinţarea unor puncte de prim-ajutor s-a decis şi la nivelul tuturor primăriilor de sector.

Meteorologii au actualizat, miercuri, avertizarea de caniculă şi anunţă că valul de căldură va fi dublat de furtuni în mai multe zone. În mai multe judeţe a fost emis cod portocaliu, cu temperaturi situate între 38 şi 40 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO