Maratonul de vaccinare este în plină desfășurare în Capitală. Unde vom putea face rapelul

Dată publicare: 08-05-2021 14:16
Dată actualizare: 08-05-2021 14:17


Maratonul este în plină desfășurare în capitală și interesul oamenilor pentru vaccinare pare să fie foarte mare și în această dimineață.

Cum decurge întregul proces, aflăm chiar acum de la doctorul Mihai Craiu, coordonatorul centrului organizat în acest weekend la Sala Palatului.

Mihai Craiu: ”Sunt mulțumit de cum decurg lucrurile acum și sper ca la sfârșit când vom trage linie să fim cu toții mulțumiți și noi și pacienții noștri. Până în acest moment în cele două centre s-au vaccinat în jur de 4.000 de persoane de vineri de la ora 16:00. În ceea ce privesc problemele, sunt inerente oricărui debut de activitate organizată pentru prima dată la o magnitudine atât de mare, am avut mici scăpări, dar nu au fost incidente majore de sănătate. De altfel, Societatea Națională de Anestezie și Terapie Intensivă din România a trimis în fiecare din turele pe care le-am avut până acum câte doi anesteziști de la Spitalul Fundeni”.

”Așteptarea maximă pentru vaccinare este de aproximativ o jumătate de oră. Nu ține neapărat de abilitatea asistentelor ci mai degrabă triajul este un pic greu”, a mai adăugat Mihai Craiu.

Cei care se se vaccinează în aceste zile în cadrul maratonului unde vor putea face rapelul?

Mihai Craiu: ”Rapelul poate fi făcut, probabil, în exact aceeași locație deoarece se va organiza un al doilea marathon peste exact trei săptămâni. În cazul în care din rațiuni obiective călătoresc sau pleacă din localitate, cu ajutorul adeverinței de vaccinare și cu formularul de confirmare pe care îl vor primi pacienții se vor putea vaccina în orice alt centru din țară”.

 

Peste 5.500 de persoane vaccinate până acum la maraton

 

Peste 5.500 de persoane au fost vaccinate, până sâmbătă la amiază, la "maratonul" organizat în Bucureşti, eveniment deschis tuturor ce doresc să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Potrivit organizatorilor, de vineri după-amiază au fost vaccinate 5.547 persoane, astfel: 3.361 de persoane la centrul de la Sala Palatului şi 2.186 de persoane - la centrul de la Biblioteca Naţională a României.

Începând de vineri, ora 16,00, şi până luni, ora 8,00, la Biblioteca Naţională din Bucureşti şi la Sala Palatului are loc Maratonul de Vaccinare - Ediţia Bucureşti, la care cei interesaţi se pot prezenta doar cu buletinul. Serul folosit este Pfizer/BioNTech.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO