Maratonul de vaccinare din București s-a încheiat. Peste 20.300 de persoane au fost vaccinate

Dată publicare: 10-05-2021 11:19
Dată actualizare: 10-05-2021 11:19


În această dimineață s-au încheiat cele trei zile și trei nopți dedicate maratonului vaccinării din Capitală.

Bucureștenii s-au prezentat și azi-noapte pentru a primi serul anti-Covid.  

20.360 de persoane au fost vaccinate la Maratonul de la Bucureşti

 

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Viorel Jinga, a afirmat că în cadrul Maratonului de Vaccinare de la Bucureşti au fost vaccinate 20.360 de persoane.

"Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes", a declarat Jinga, conform News.ro.

Cele două centre - de la Sala Palatul și Biblioteca Națională - vor fi redeschise peste trei săptămâni, pentru rapel.

Oamenii au profitat de ultimele ore ale maratonului vaccinării, așa că s-au prezentat în număr mare după lăsarea întunericului.

La ora 23, cele 40 de fluxuri de vaccinare de la Sala Palatului funcționau la capacitate maximă. Oamenii încă veneau la această oră târzie să se vaccineze fară programare în cea de-a 3-a și ultima noapte a maratonului din București.

Femeie: „Am ajuns, în 10 minute am fost gata și cu vaccinul, și am așteptat și plecam acasă. Sănătatea e pe primul loc. Avem un bebe, vrem să fim sănătoși pentru bebe.”

Bărbat: „O să îți trebuiască și la muncă, și la mare dacă te duci, la vreun hotel, oriunde, și scap și de o grijă, oricum o să facem covid dar o formă mai ușoară. Văd că e organizarea bună. Vine lumea. E OK.”

Un domn a venit de peste hotare pentru a se vaccina în Romania.

Bărbat: „Foarte foarte bine, eu din Italia nu am reușit să îl fac, l-am făcut aici, foarte foarte bine. Organizarea perfectă.”

A fost activitate intensă și la celaltalt centru deschis pentru maratonul vaccinării.

Aproape de miezul nopții, încă erau oameni care așteaptau în fața centrului de la Biblioteca Națională pentru a se vaccina. Porțile maratonului se închid luni dimineață, la 8.

Timp de trei zile, medici, asistenţi, dar şi voluntari au lucrat la foc continuu, în schimburi. Concluziile au fost prezentate duminică seară, într-o conferință de presă.

Victor Strâmbu, managerul spitalului Carol Davila: „Peste 3 săptămâni ne vom întâlni aici, din nou, pentru rapel și alte vaccinări. Logistica probabil că vă trebui suplimentată, este un efort deosebit și sunt oameni care au stat și 2-3 ture de vaccinare, 24 de ore. Mulțumim tuturor.”


VIDEO PROTVPLUS.RO