Concediati, angajati inapoi si iar dati afara.Pompieri si paramedici, batjocoriti de Min. de Interne

Ultima actualizare: 23-03-2013 07:12

Pentru ca nu-i trage nimeni la raspundere, unii functionari ai statului isi bat joc de subalterni, cum vor ei.

Mai multi pompieri si paramedici de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, care si-au riscat vietile salvand oameni din foc sau din apa, au fost dati afara, angajati inapoi si din nou concediati de sefii lor.

In sistem au fost pastrati cei care aveau relatii, spun pompierii, care-si cauta dreptatea in instanta.

Marian, fost jandarm, a lucrat ca paramedic pe o ambulanta SMURD in Bucuresti din 2008.

In 2011, au inceput insa restructurarile din Ministerul de interne. Initial, procesul de selectie nu i-a dat emotii. Apoi, a aflat ca este mutat in alta parte.

A fost testat inainte si a luat nota mare, 9,50. Cu toate acestea, pompierul a fost dat afara din minister, alaturi de 80 de colegi din Capitala. 34 dintre ei au dat statul in judecata.

In timpul procesului, paramedicii si pompierii dati afara si-au cautat de lucru.

Marian s-a angajat ca agent de paza la o firma privata. Anul acesta, surpriza. A fost chemat la pompieri, pentru reangajare, impreuna cu toti colegii care au deschis proces civil.

Doua saptamani mai tarziu, lui Marian i se prabusea cerul. Era dat din nou afara, impreuna cu ceilalti 33 de pompieri, printr-un alt ordin.

Marian si colegii lui sunt revoltati de bataia de joc a Ministerului de Interne. Ei cred ca in sistem au fost pastrati cei cu relatii si au fost dati afara cei care munceau corect.

"Au ramas unii care au unele calitati cum ar fi: spala masina sefului, nu de serviciu, fac cumpararturi, pun tabla pe casa, mai zugravesc", declara Vasile Iustiuc, un fost pompier.

Nu li se pare in neregula ca sunt dati afara oameni cu experienta si cu rezultate bune in munca.

Nu ii deranjeaza nici ca jongleaza cu vietile celor care isi risca viata pentru semenii lor. Ii angajeaza si apoi ii dau afara si nimeni nu raspunde pana la final pentru aceasta bataie de joc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO