Lista produselor de înghețată cu oxid de etilenă retrase de la vânzare. Apelul către consumatori

Ultima actualizare: 01-08-2021 16:02
inghetata
Shutterstock

Inghețată care conține oxid de etilenă a fost retrasă de la vânzare dintr-un alt hipermarket. Carrefour atrage atenția clienților să returneze mai multe sortimente de înghețată, urmând să fie despăgubiți.

Sunt mai multe sortimente de înghețată, comercializată sub diferite forme, sub marcă proprie.

„Va informam ca urmare a notificarii primite din partea producatorului Froneri Franta, CARREFOUR ROMANIA SA a initiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienti a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor - guma de carruba”, a transmis Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsele menţionate erau disponibile la nivel national, in toate magazinele din reţeaua Carrefour. Înghețata cu oxid de etilenă poate fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Un anunț similar a fost făcut și de lanțul de retail Auchan, care a dispus retragerea unor loturi de înghețată Milka, care de asemenea conține oxid de etilenă.

Lista înghețatei Milka care conține oxid de etilenă poate fi consultată AICI.

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată şi deserturi au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă, din mai multe rețele de magazine, arată sursa citată.

Lista sortimentelor de înghețată cu probleme de siguranță alimentară Carrefour poate fi consultată AICI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO