Incident grav în București. O șină s-a desprins, a trecut prin podeaua unui tramvai și a rănit un bărbat

Dată publicare: 25-06-2021 14:53
Dată actualizare: 26-06-2021 08:46


Incident terifiant în Capitală. O bucată de șină s-a desprins sub un tramvai, a perforat podeaua şi a rănit un călător. Din fericire doar atât, însă potrivit vatmanului, dacă omul s-ar fi aflat cu un scaun mai în faţă, nu avea nicio şansă.

Poliţiştii de la Rutieră au demarat o anchetă şi nu exclud ca Societatea de transport Bucureşti să fie urmărită penal.

Tramvaiul care circulă pe linia 19 abia plecase dintr-o staţie din zona Nerva Traian. La scurt timp călătorii au simţit o zdruncinătură, iar cei din față au fost martorii unei scene îngrozitoare. O şină a intrat prin podea şi a rănit un pasager.

Vatmanul ne-a comunicat că o bucată din şină s-a desprins şi a străpuns podeaua acestuia, vătămând un bărbat de aprox 50 de ani. Din primele date, starea lui este stabilă, este rănit uşor.

Vatmanul le-a mărturisit poliţiştilor că doar câţiva centimetri au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Dacă omul s-ar fi aşezat pe scaunul din faţă, bucată de şină desprinsă din terasament l-ar fi lovit în plin.

 

Este şi motivul pentru care zona a fost împânzită de poliţişti de la Brigada Rutieră, dar şi de criminalişti. Aceştia au oprit circulaţia tramvaielor pentru măsurători.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au observat la şina desprinsă şi care a intrat în tramvai bucăţi de sudură, ceea ce îi face să creadă că în zonă s-ar fi făcut lucrări de întreţinere. Acum rămâne de văzut dacă ele au fost bine executate şi mai ales dacă starea tehnică a liniei era una potrivită ca aceste mijloace de transport să circule în condiţii de siguranţă.

Anchetatorii nu exclud nici că temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile să fi dus la dilatarea liniei.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti şi-a cerut scuze printr-un comunicat de presă - „STB SA depune toate eforturile pentru că în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă în condiții normale de către mijloacele de transport.”

După acest accident, a fost deschis un dosar penal.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO