Incident dramatic in Bihor, unde un tanar de 15 ani a murit lovit de fulger. Vinovate sunt castile conectate la mobil

26-05-2014 18:58


Surprins de furtuna pe un camp, un adolescent de 15 ani din Bihor a murit lovit de trasnet.

Trupul i-a fost strapuns de o teribila descarcare electrica. Specialistii spun ca tragedia s-ar fi produs pentru ca baiatul asculta muzica la casti, iar partile metalice au atras fulgerul.

Florin era in vizita la o matusa cind l-a sunat tatal lui si i-a spus sa vina acasa. Ca sa ajunga mai repede, ales o scurtatura peste cimp.

Pe drum a fost suprins de o furtuna puternica, iar intr o fractiune de secunda a fost secerat de un fulger. De vina au fost castile la care asculta muzica. Erau niste casti mari, conectate la mobil, care contineau si metal.

Trupul baiatului a fost gasit de un localnic. Omul a chemat ajutoare, insa medicii n-au mai avut cum sa il readuca la viata.

Bucati din castile pe care tanarul le avea pe cap au fost gasite raspandite pe camp la cativa metri de unde a lovit fulgerul.

Fizicienii spun o astfel de descarcare electrica poate fi atrasa de o persoana daca aceasta se afla in cimp deschis si are asupra sa obiecte metalice.

"Presupunind ca undeva este un metal, deja rezistenta electrica intre aceste doua puncte este mai mica. Intr-o astfel de situatie, chiar daca de-aicea pleaca descarcarea electrica, rezistenta electrica este mult mai mare si-atunci cade catre cladire. Ceva asemanator se poate intimpla si in situatia in care cineva are niste metale: poate sa fie un briceag, poate sa fie un telefon", a spus Valentin Cucer, profesor de fizica.

Tanarul era singur la parinti, iar durerea lor este fara margini.

Tags: casti, tanar, furtuna,

VIDEO PROTVPLUS.RO