Incendiu violent la o hală din Cluj Napoca. Oamenii sunt rugați să stea în case și să închidă geamurile. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 21-09-2021 17:39
Un incendiu a izbucnit la o hală din Cluj Napoca,...
Incendiu puternic la o hală din Cluj Napoca. Oame...
Incendiu puternic la o hală din Cluj Napoca. Oame...
Un incendiu a izbucnit în Cluj, la o hală...
Incendiu la o hală din Cluj...
Incendiu violent la o hală din Cluj Napoca. Oamen...

Un incediu de proporții a izbucnit marți dimineață la o hală din parcul Tetarom 1 din Cluj-Napoca. Au ars mai multe depozite în care se aflau și cantități mari de țigări, produse de igienă și materiale textile.

Norul de fum gros putea fi observat de la kilometri distanță, iar autoritățile au avertizat printr-un mesaj RO-ALERT oamenii din zona Tăietura Turcului, să stea în case și să nu deschidă ferestrele. Nu se știe încă ce a provocat incendiul.

 Alarma a fost dată marți dimineață, la ora 5 jumătate, de un agent de pază de la un depozit din apropiere, care a sunat la 112. Chiar și după aproape două ore de la izbucnirea incendiului, pompierii încă se luptau cu flăcările.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de peste 600 de m2, iar intervenția a fost una foarte dificilă pentru că o parte din depozit s-a prăbușit. Fumul gros a făcut că aerul să fie irespirabil chiar și prin masca de protecție.

Proprietarii depozitelor din apropiere au fost îngroziți când au primit vestea.

Am fost sunat pe la 6 dimineața că este un incendiu. N-am știut exact dacă este hala care arde acum sau hala noastră. Am venit, deja erau pompierii și stingeau. Este tragic să vezi cum munca de atâția ani se duce într-o singură noapte. Pagubele sunt uriașe”, a declarat Cosmin Pavel, antreprenor.

La rândul lor, angajatele depozitului de textile din tură de dimineață au avut un șoc când au ajuns în fața halei: clădirea era deja făcută scrum.

La rândul lor, angajatele depozitului de textile din tura de dimineață au avut un șoc când au ajuns în fața halei: clădirea era deja făcută scrum.

Bărbat: ”Femeile mai că nu mergeau plângând acasă. Și-au pierdut locul de muncă. Este greu, vine iarna...”.

 

Coloana de fum, vizibilă de la kilometri depărtare

 

Coloana uriașă de fum era vizibilă de la kilometri depărtare. A fost emis chiar și un mesaj Ro-Alert prin care oamenii au fost avertizați să nu deschidă ferestrele locuințelor.

Nu au fost găsite în interiorul halei materiale sau elemente care prin natura lor să degaje gaze toxice”, a transmis Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj.

Reprezentanții parcului industrial s-au mobilizat rapid și au oprit toate sursele de curent, precum și alimentarea cu gaz.

Nu știm încă de la ce a pornit incendiul, clădirea este a unuia dintre clienții noștri. Acolo erau patru chiriași. Unul materiale textile, unul țigări electronice, altul produse de igienă și producție LED-uri. Este trist când se întâmplă așa ceva”, a declarat Adela Mârza, PR Tetarom.

Chiar și după mai bine de 7 ore, pompierii încă se află acolo pentru a stăpâni ultimele focare. O anchetă urmează să stabilească în curând cauza incendiului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO