Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj

Dată publicare: 08-03-2021 21:56
Dată actualizare: 09-03-2021 14:39


Trei cadre medicale s-au rănit la picioare după ce au sărit pe geam, de la etajul unu, speriate de incendiul care a izbucnit luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.

Flăcările au aprins un salon în care se află o singură persoană. Este vorba despre o pacientă de 55 de ani, care ar fi dat foc saltelei cu o brichetă, spune managerul spitalului.

Din fericire, nimeni nu a suferit arsuri. Medicii care au sărit pe geam au traumatisme ușoare și au fost internați la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, a anunțat Ministerul Sănătății.

Alarma s-a dat în jurul orei 20:00, de către medicii de gardă, care au văzut fum gros ieșind dintr-un salon aflat la parter. Ei au încercat primii să stingă focul, până la sosirea pompierilor. De frică, trei cadre medicale au sărit pe geam, de la etajul 1. S-au rănit la picioare însă, așa că au ajuns la Spitalul de urgență din Craiova.

Anca Tudor, manager Spitalul de Psihiatrie Craiova: ”Este vorba de medicul de gardă și 2 rezidenți, primesc îngrijiri medicale la spitalul de urgență.”

Acum sunt în afară oricărui pericol, a anunțat Ministerul Sănătății. Iar pacienții evacuați au fost mutați într-o altă aripă a clădirii. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Nicușor Roșcă – prefect Dolj: "Să zicem că am scăpat cu bine. Am vorbit cu doctorul de gardă și doamna doctor să plece chiar acasă."

Incendiul ar fi fost provocat de o pacientă de 55 de ani.

Anca Tudor, manager Spitalul de Psihiatrie Craiova: "O pacientă care se află într o rezervă la parterul clădiri, deținea probabil o brichetă, a dat foc unei saltele acolo și s-a ajuns la evenimentul pentru care suntem aici.”

Flăcările au ars pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați în salonul unde a avut loc incendiul. Alte două saloane învecinate au fost afectate de fum.

Bogdan Vlăduțoiu, împuternicit inspector șef ISU Dolj: "Este vorba de 3 rezerve care au fost afectate de incendiu în care erau cazați câte 1 pacient. "

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.

Pe lângă anchetă începută de poliție, și primăria cere verificări. Asta pentru că spitalul de neuropsihiatrie aparține de această instituție.

Mai precis, autoritățile locale vor să știe de ce acei trei medici nu au rămas să îi ajute pe pacienți și, în loc, s-au salvat pe ei.

În paralel, trebuie lămurit de unde avea pacienta acea brichetă.

Cei de la spital spun că îi verifică pe toți cei internați, pentru că nu e permis să aibă asupra lor obiecte periculoase, așa că nu își explică de unde a făcut rost de brichetă.

41 de pacienți au fost mutați în total, după izbucnirea incendiului. Din fericire, niciunul nu a fost rănit. În schimb, unul dintre medici urmează să fie operat.


VIDEO PROTVPLUS.RO