Cazul medicului ginecolog "voluntar", cu diplomă falsă: ”A păcălit pe toată lumea”

Ultimul update: Marti 12 Februarie 2019 23:25
Data publicarii: Marti 12 Februarie 2019 18:09
Categorie: Actualitate

Un pretins medic a lucrat ani la rând în Spitalul Judeţean Ilfov, în baza unor diplome false, a descoperit Ministerul Sănătăţii.

Totul a pornit de la o investigaţie a jurnaliştilor de la "Libertatea", care susţin că o femeie de 30 de ani făcea intervenţii ginecologice, deşi nu are studii medicale.

Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă şi a depus plângere la poliţie. Susţine că tânăra nu a făcut nici o procedură medicală, ci doar a asistat medicii curanţi, în calitate de voluntar. Diploma de medic cu care a venit la spital este falsă, confirmă şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Raluca Daniela Bârsan este cunoscută în Spitalul Judeţean Ilfov, unde a lucrat mai mulţi ani - mai întâi ca studentă, apoi ca medic voluntar, sub supravegherea medicilor de aici. Pentru a fi acceptată în spital, ea le-a prezentat însă documente falsificate. Roxana Al Momani este unul dintre medicii care a lucrat cu Raluca Daniela Bârsan.

Roxana Al Momani, medic ginecolog: ”Mă ajuta la proceduri uşoare, de genul pansamente. A păcălit pe toată lumea.''

În imaginile publicate de cotidianul Libertatea, filmate de o persoană cu acces în sala de operaţii a Spitalului Judeţean Ilfov, se vede o femeie despre care jurnaliştii susţin că este Raluca Daniela Bârsan. Ea este echipată pentru o intervenţie medicale şi pare că operează deasupra unui pacient.

Oficialii Spitalului Judeţean susţin însă că, în calitate de medic voluntar, Raluca Daniela Bârsan nu ar fi făcut nicio manevră medicală, nu ar fi operat, cusut ori consultat pacienţi, ci doar ar fi observat activitatea medicilor din secţia de ginecologie.

Dan Blendea, purtător de cuvânt al spitalului: „Fără implicarea unor manevre medicale. Dar dacă medicul șef de secție îi dă sub supraveghere atribuții de a da un instrumentar la mână, de a duce o tăviță de instrumente, poate să le facă.''

La încheierea contractului de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov, tânăra a prezentat o diplomă de licenţă eliberată în ianuarie 2013 şi cu o adeverinţă de rezidenţiat.

Pe diplomă apare stampila Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, dar reprezentanţii instituţiei spun că Raluca Daniela Bârsan nu figurează în evidenţele Facultăţii la studiile de licenţă şi master. Iar instituţia nu a eliberat o diplomă de licenţă pe acest nume.

''Persoana Raluca-Daniela-Bîrsan nu figurează în evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. "Carol Davila" la studiile curiculare de licență şi master. Facultatea de Medicină a U.M.F. "Carol Davila" nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bîrsan.”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: ''Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsă. Se pare că era cunoscut de toți din acel spital.''

Spitalul a declanşat o anchetă internă şi a făcut plângere la poliţie.

Raluca Daniela Bârsan şi-a încheiat activitatea la Spitalul Judeţean Ilfov, vinerea trecută, cu o lună înainte să-i expire contractul de voluntariat. Oficialii spitalului spun că până acum nimeni nu s-a plâns de activitatea femeii.

Contactata de Ştirile ProTV, Raluca Daniela Bârsan a refuzat să comenteze situaţia.  Poliţia verifică acum cazul, iar femeia riscă să fie acuzată de fals şi uz de fals, dar mai ales de practicarea unei profesii fără drept.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ministrul Sănătății, despre noul caz al medicului fals: ”Se pare că era cunoscut de toți”
Ministrul Sănătății, despre noul caz al medicului fals: ”Se pare că era cunoscut de toți”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Corina Crețu
Corina Creţu: "Toţi pretindem, cel puţin, că avem toleranţă zero la corupţie"
Măsura luată de Ecaterina Andronescu după scandalul diplomelor de medic false
Război total Toader - Lazăr: "Vom ataca la CCR OUG pe legile justiției"
Tramvaie blocate şi copaci căzuţi pe maşini în Capitală, din cauza vântului puternic
Localitatea cu primărie într-un conac de 200.000 €. Oamenii merg, însă, prin noroaie
Podul căzut la Ploieşti putea zdrobi zeci de oameni. Oficial: "Nu ştiu cât de vechi e"
proteste ale magistratilor
OUG pe Legile Justiţiei a scos magistraţii în stradă. Ar putea urma o grevă fără precedent
RADET intră în faliment săptămâna viitoare. Ce se va întâmpla apoi cu bucureştenii
Polițiști răniți după ce mașina lor a fost spulberată într-o intersecție din Iași
A furat 40.000 lei prin telefon. Poliţia a prins-o, dar nu a găsit niciun ban din pradă
Un bloc-turn din Craiova era să ardă din cauza televizorului unui pensionar
Decizie în cazul falsului medic italian. Doi doctori reali îl acuză că i-a păcălit