O fotografie cat o mie de cuvinte. Traian Basescu intre 50 de inalti prelati

30-10-2011 20:55


Traian Basescu, canonizare Andrei Saguna

Seful statului s-a fotografiat sambata, la Sibiu, alaturi de cei 50 de ierarhi romani si straini, dupa slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Saguna.

Pe pagina de Facebook a Stirilor ProTV, imaginea surprinsa de fotoreporterul Mediafax Foto Sebastian Marcovici a adunat peste 500 de Like-uri.

Dupa canonizarea propriu-zisa, Basescu s-a adresat celor prezenti in Catedrala Mitropolitana din Sibiu. El a spus ca Saguna a dus la Viena vocea romanilor ortodocsi, ca el i-a reprezentat pe romani la Viena in Parlamentul imperial si la Budapesta si in Senatul din Transilvania.

"Ca orice patriot, a stiut ca, dincolo de batalia de zi cu zi pentru romani si Transilvania lui, a inteles ca scoala, educatia, cultura sunt elementele de perenitate ale unui popor", a afirmat Basescu.

Testamentul lasat de Sfantul Andrei Saguna: "Fiti pe pace, aveti-va bine, nu va sfaditi!"

Seful statului a mai spus ca de la Saguna ne-au ramas "scoli raspandite in toata Transilvania, ne-a ramas Societatea Astra, dar si gandirea ca unirea poporului roman se face prin cultura si educatie".

"Un astfel de inaintas al nostru devine astazi sfant, iar eu nu voi pierde prilejul de a ma inchina in fata sfintelor fete bisericesti prezente aici si a Sfantului Andrei Saguna", a incheiat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO