Exasperați de muzica de vizavi, au mai primit o lovitură. Ce s-a întâmplat când au sunat la 112

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 07:48
Data publicarii: Joi 21 Februarie 2019 17:15
Categorie: Actualitate

O familie din comuna Mărăcineni, județul Argeș, se plânge că trăieşte un adevărat coșmar de când peste drum de casa pe care și-au construit-o la țară s-a deschis un restaurant.

Oamenii susțin că muzica dată tare nu îi lasă să se odihnească și că, de fiecare dată când au sunat la 112, muzica s-a oprit chiar înainte de venirea poliţiştilor, semn că angajații restaurantului ar fi fost avertizați. Mai mult, oamenii spun că tot ei au primit amendă, pentru că ar fi chemat poliția fără motiv.

Oamenii sunt extrem de supăraţi că de aproape doi ani li s-a stricat liniştea pe care au căutat-o când s-au mutat la ţară.

Bărbat: "Săptămânal ne deranjează cu muzică, cu petrecere. Ce să vă mai spun? Se aude foarte tare, avem filmări, avem tot ce trebuie."

Chiar dacă au sunat la 112, situaţia nu s-a rezolvat, spun ei.

Bărbat: "Din momentul în care sunăm şi până apare maşina de poliţie, muzica se opreşte, iar muzica continuă după ce pleacă poliţia, muzica continua la acelaşi nivel.

Explicaţia este că sunt anunţaţi de către cei de la Poliţia Bascov, sunt anunţaţi că un echipaj va veni şi va constata ce se întâmplă acolo. Pentru că altă explicaţie nu este."

Culmea, poliţiştii au amendat-o tot pe femeia care a sunat, deranjată de zgomot, la 112.

Femeie: "A venit pornit la poartă, că muzica nu se aude şi că l-am deranjat degeaba. Ne-a spus că să dăm pe WhatsApp ceea ce am filmat şi că cei de peste drum, de la restaurantul de peste drum, vor fi amendaţi.

Mi-a spus că dânsul nu poate să stea la poarta mea toată noaptea, să mă păzească, că îi deranjez şi volumul pe care l-au constatat dânşii nu este suficient de mare ca eu să îi chem pe dânşii. Au zis că după ureche."

Patroana restaurantului are, însă, altă variantă.

Patron restaurant: "Poliția a venit de 50 de ori probabil, anul trecut, nu s-a întâmplat nimic, pentru că nu este nivelul dat atât de tare cât să deranjeze. Legea nu e clară, sincer, nu ţine nici cu ei, nici cu noi, nu există. Ar trebui să existe anumite dispozitive care să...
Reporter: ”Dar există dispozitive, că nu au ei.”
Patron restaurant: ”Nu sunt omologate! Nu au cei de la poliţie omologat şi nu poate să stabilească. Plus că nivelul la muzică poate să fie când sus, când jos."

Poliţia recunoaşte că oamenii au sunat de numeroase ori la
112, pentru că erau deranjaţi de zgomot, dar spun că nicidecum poliţiştii nu i-ar fi anunţat pe patronii restaurantului.

Ciudat este, însă, că doar reclamanţii au fost amendaţi cu 100 de lei, în timp ce restaurantul a primit un avertisment.

Agent șef principal Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: ”Persoanele în cauză au formulat 3 petiţii către organele de poliţie, în cadrul cărora au posibilitatea să pună la dispoziţia poliţiei dovezi în sprijinul afirmaţiilor lor."

Oamenii sunt decişi ca imediat după ce instanţa va anula amenda pe care spun că au primit-o ilegal, să îi acţioneze în instanţă şi pe poliţiştii din secţia Bascov, de care aparţine comuna lor.

Avocat: "Vom formula alte acţiuni în justiţie, inclusiv împotriva persoanelor vinovate de această situaţie. Inclusiv a poliţiştilor. Din punctul meu de vedere, poate fi vorba inclusiv de o răspundere penală, un abuz în serviciu sau alte chestiuni de genul acesta."

Reprezentanţii poliţiei nu au nicio explicaţie pentru "coincidenţa" opririi zgomotului la câteva minute după apelurile la 112. Au transmis, totuşi, că poliţiştii de la secţia rurală vor fi verificaţi din nou.

Distracția cu ATV-urile, coșmar pentru localnicii din Moeciu. Turiștii lasă prăpăd în urmă
Distracția cu ATV-urile, coșmar pentru localnicii din Moeciu. Turiștii lasă prăpăd în urmă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Shane O
Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie, prins la Cluj. FOTO
Povestea ultimului marangoz din Deltă. Cât costă bărcile pe care le construiește
Lista curselor TAROM care vor fi anulate. Explicația ministrului Răzvan Cuc
Descoperirea colosală făcută de autorități sub o barcă scufundată pe Dunăre
Mărturiile pasagerilor din trenul care a luat foc în gară: „Două minute și explodam toți”
Ministrul Răzvan Cuc anunță pierderi de 40% la Tarom. Ce salariu are directorul adjunct
Criticul de film Tudor Caranfil
Tudor Caranfil a murit. Criticul de film avea 88 de ani
Un turist a fost prins la Nădlac cu un vietnamez în portbagaj. Ce explicaţie a dat
Atenționare meteo. Cod galben de vânt puternic în opt judeţe
Ministrul Mediului a stat 16 minute cu motorul pornit, vorbind despre reducerea emisiilor
Cisternă cu sodă caustică, răsturnată pe o şosea din Vaslui. Ce a păţit şoferul
Copil grav rănit, după ce a fost prins între o remorcă şi un morman de pământ