După ce a pus un jurnalist să găsească soluții pentru oamenii rămași cu trenul în câmp, directorul CFR revine cu explicații

Ultima actualizare: 29-07-2021 15:24
CFR tren câmp

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a revenit cu explicații, joi la amiază, după ce dimineața a avut o reacție care a stârnit revoltă în spațiul public.

Șeful CFR a avut un schimb de replici dur cu un jurnalist, în timpul unei discuții despre cazul oamenilor rămași în câmp fără curent, apă sau mâncare peste opt ore.

“A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, a declarat Vizante, într-un comunicat transmis de CFR, menit să explice reacția nervoasă.

“Directorul CFR Călători asigură toți pasagerii că, mai ales în situații dificile, compania a depus și depune toate eforturile pentru a depăși dificultățile survenite cât mai rapid”, informează CFR.

Cu câteva ore în urmă, când un jurnalist l-a întrebat de ce nu a ajuns o locomotivă la oamenii blocați în câmp, Vizante a spus: "Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația”.

Când jurnalistul Antena 3 s-a referit la oamenii din câmp ca fiind abandonați, Vizante a continuat: "Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?
Întrebat dacă au primit măcar apă, șeful CFR a spus că vor primi când ajung la București.

}ntrenat despre acest caz, premierul Florin Cîțu a declarat joi dimineață că, în cazul în care călătorii au suferit de pe urma modului în care sunt administrate astfel de situaţii, ar trebui să răspundă "cei care se ocupă de acest lucru (...), ministerul de resort".

"Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. Eu o să cer o situaţie să vedem de ce nu s-a intervenit, dar în acelaşi timp mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Soluţia este a celor care administrează sectorul respectiv. (...) Încă nu am vorbit cu domnul Drulă despre acest incident", a spus premierul, porivit Agerpres.

Florin Cîțu a precizat că trebuie să aibă informaţiile, să vadă ce s-a întâmplat, întrebat şi dacă ia în calcul o demitere a şefului CFR Călători.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO