Două trenuri s-au ciocnit la Fetești. Mecanicul era băut. Drulă: Sistemul de frânare automată nu a funcționat

Ultima actualizare: 29-07-2021 13:47

Un grav accident feroviar petrecut azi-noapte în staţia Feteşti a dat peste cap circulaţia trenurilor către litoral.

 

Un tren privat de marfă, condus de un mecanic care era băut a intrat ca un bolid în altă garnitură.

Ministrul Transporturilor susţine că mecanicul ar fi aţipit şi, mai grav, că sistemul automat de frânare nu funcţiona.

Marfarul a lovit un alt tren care staţiona, iar impactul a fost devastator: o locomotivă s-a răsturnat şi mai multe vagoane din componenţa ambelor trenuri au deraiat.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, cele două marfare private s-au tamponat violent la intrarea în gara Feteşti: o locomotivă s-a răsturnat, şi 18 vagoane, din ambele garnituri, încărcate cu fier vechi şi ciment, au deraiat.

Imediat la faţa locului au fost trimise o autospecială de stingere, un echipaj SMURD şi o ambulanţă. Mecanicul era lovit uşor la cap. Poliţiştii au constatat însă că avea o alcoolemie de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat; bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Ministerul Transporturilor susţine că, din primele cercetări, sistemul de frânare automată a garniturii nu funcționa, iar mecanicul băut ar fi aţipit pe drum.

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti - Constanţa a fost blocat la Feteşti pe ambele sensuri, iar trenurile de călători au fost dirijate pe rute ocolitoare. Exasperaţi, oamenii au ajuns la destinaţie cu câteva ore întârziere.

Circulaţia trenurilor a fost reluată în această dimineaţă, în jurul orei 11.

CFR a trimis la Feteşti mai multe utilaje de mare tonaj, pentru a ridicară locomotiva şi vagoanele deraiate. Operaţiunile sunt în plină desfăşurare.

În acest moment, garniturile care pornesc spre mare sau dinspre mare spre Capitală circulă pe o singură linie. Pe tabelele din Gara Constanța în continuare sunt anunţate întârzieri de zeci de minute. Mai mult, unele trenuri au fost anulate sau deviate pe rute ocolitoare.

Toate acestea din cauza accidentului feroviar de noaptea trecută, dintre cele 2 trenuri marfare, în apropiere de Feteşti. 15 vagoane au deraiat, iar una dintre locomotive s a răsturnat. Cei de la CFR încearcă să remedieze situaţia, eliberând calea ferată în cel mai scurt timp posibil.

Asta se întâmplă după ce în urmă cu doar o săptămână a avut loc un incident similar, în aceeazi zona. Cinci vagoane ale unui tren marfar au deraiat, la fel în apropiere de Feteşti. Şi atunci circulaţia a fost oprită pentru câteva ore.

Acum, trenurile care pornesc spre capitală ajung la Feteşti, se face o ocolire pe o rută din apropiere şi se constinua traseul normal.

Turiştilor care vor să ajungă pe litoral, li se recomandă să verifice din timp mersul trenurilor.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO