Dosarul Burnei, clasat prin prescrierea faptelor. Mama unei victime: Pentru că sunteţi corupţi şi cumpăraţi o să merg la CEDO

Gheorghe Burnei
Inquam

Medicul ortoped Gheorghe Burnei scapă de acuzaţiile de vătămare corporală din culpă după ce procurorii care instrumentează dosarul în care acesta a fost cercetat au clasat speţa, ca urmare a prescrierii faptelor, scrie News.ro.   

Mama uneia dintre pacientele lui Burnei a reacţionat dur la aflarea acestei veşti şi critică modul în care procurorii au instrumentat dosarul, acuzându-i pe aceştia că au minţit-o şi au tărăgănat cazul. „Îmi este ruşine că am avut atâta încredere în această justiţie coruptă! Vă doresc multă sănătate şi Dumnezeu să vă ajute, exact atât cât aţi fost de corect pentru cazul fetiţei mele!”; i-a transmis femeia procurorului de caz.

Anunţul privind clasarea dosarului în care Gheorghe Burnei a fost cercetat pentru vătămare corporală din culpă a fost făcut de către casajurnalistului.ro, care a şi făcut publice cazuri ale copiilor victime ale medicului.

Mama uneia dintre pacientele mutilate de către Burnei a reacţionat dur la auzul veştii. Ea îi critică pe procurori, pe care îi acuză că au minţit-o şi pe care îi întreabă de ce au tărăgănat dosarul,

”Oameni buni, procurorii recunosc ca Amira a fost vătămată de javra de Burnei, a rămas cu infirmităţi grave pe viaţă şi că se încadrează la codul penal 194, b, adică vătămare corporală. Dar îmi trimit ordonanţa de CLASARE A CAZULUI! Pe mine nu mă mai încălzea cu nimic că javra criminală se ducea în puscarie! Răul făcut este iremediabil! Pentru că sunteţi corupţi şi cumpăraţi o să merg până la CEDO”, a scris femeia pe Facebook.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Ulterior, ea a revenit cu o postare şi mai dură, menţionând detalii din dosar.

„Domnii procurori, eu când am fost la dumneavoastră la Parchet, nu aţi pomenit nimic de clasarea cazului Amirei. De ce oare? Domnul procuror Borjog Eduard, aveaţi prima expertiză a Amirei gata din 2017, ce aţi făcut până în anul 2023? E vina mea că aţi prescris nenorocirile făcute pe un copil nevinovat şi că aţi aşteptat să treacă încă cinici ani, minţindu-mă că prima expertiză se va anula pentru că îi dădea Amirei dreptate şi o încadra la VATAMARE CORPORALA, adica se ducea javra la puşcărie? Apoi mi-aţi spus abia anul trecut că anularea se datorează faptului că doctorul Ulici a contribuit la opinia de specialitate în cadrul expertizei şi că fiind în relaţii de duşmănie cu Burnei nu trebuia să se pronunte. Apoi m-aţi minţit că se va dispune o nouă expertiză, care de fapt nu s-a mai dispus. Aţi mai aşteptat un pic, expre, ca să clasaţi cazul Amirei. Amira a fost vătămată corporal în formă continuată până în anul 2014. Nu o mai băgaţi pe aia cu prima operaţie, pentru că toate operaţiile au fost doar SCHILODIRI! Nici ultima din 2014 nu a fost favorabilă, pentru că javra aia pe care aţi scăpat-o de puşcărie, nu a fost în stare să repare nici măcar fractura pe care tot el i-a produs-o atunci când i-a pus fixatorul, NU A FOST IN STARE SA O FACA CORECT. ÎMI ESTE RUŞINE CĂ AM AVUT ATÂTA ÎNCREDERE ÎN ACEASTĂ JUSTIŢIE CORUPTĂ! Vă doresc multă sănătate şi Dumnezeu să vă ajute, exact atât cât aţi fost de corect pentru cazul fetiţei mele!”, a scris Emiliana Iliescu pe Facebook.

Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie 2016, iar cauza viza iniţial17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie.

20 de acte de luare de mită

 

Chirurgul Gheorghe Burnei a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare, pentru luare de mită. Nu mai puțin de 20 de asemenea acte au reținut procurorii, și s-au dovedit în instanță, toate în perioada mai-decembrie 2016, se arată în minuta judecătorilor Curții de Apel București. Decizia este definitivă, dar este cu suspendare, ceea ce înseamnă că medicul nu va ajunge la închisoare.

 

Medicul va fi sub supraveghere o perioadă de timp, care a fost redusă de magistrații Curții de Apel, la fel ca și interdicția celorlalte drepturi civile. Dacă va comite o altă faptă penală, va ajunge la închisoare, potrivit legislației în vigoare.

Masca șpaga în contracte de donație

 

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti.

Procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. Persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea operaţiilor, mai susţin procurorii.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Hidrologii au emis o avertizare cod galben de viituri pe râuri din unsprezece judeţe
Hidrologii au emis o avertizare cod galben de viituri pe râuri din unsprezece judeţe

Specialiştii INGHA anunţă, joi, cod galben de viituri pe râuri din unsprezece judeţe, până vineri la ora 10:00.

 

Armata ucraineană primește armament, dar ucrainenii fug de recrutare. Tacticile de pe Telegram ca să scape de agenți
Armata ucraineană primește armament, dar ucrainenii fug de recrutare. Tacticile de pe Telegram ca să scape de agenți

Ucrainenii vor primi în orele următoare rachete pentru apărarea aeriană, muniții, vehicule blindate şi armament antitanc.

Un bărbat de origine română, acuzat că şi-a ucis soţia şi fiica în Franţa, în 1993, pus în libertate sub supraveghere
Un bărbat de origine română, acuzat că şi-a ucis soţia şi fiica în Franţa, în 1993, pus în libertate sub supraveghere

Marian Marinescu, un bărbat de origine română suspectat că şi-a ucis soţia şi fiica şi că a violat-o pe aceasta din urmă, în 1993, în sud-estul Franţei, a fost pus miercuri în „libertate supravegheată”, după aproape trei ani de detenţie.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.