Trei bărbați, amendați de Jandarmerie în urma busculadei de la ICCJ. Reacția lui Dragnea. VIDEO


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 14:23
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 11:02
Categorie: Stiri actuale

Trei bărbați au fost ridicați de jandarmi, luni, în urma busculadei create la sosirea preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE - Jandarmeria Capitalei a anunțat, luni, că cei trei bărbați care au fost ridicați în urma ambuscadei de la ICCJ au fost amendați.

"În urma evenimentelor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 36 de ani, au fost sancționați cu câte 200 de lei fiecare, în conformitate cu art. 24, din Legea 61/1991, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal", se arată într-un comunicat.

Cei trei au fost ridicați la scurt timp după sosirea lui Liviu Dragnea la ICCJ.

Liviu Dragnea s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Când Dragnea a ajuns la Înalta Curte, oamenii au început să se îmbrâncească. Președintele PSD a intrat cu greu în curtea ICCJ, el părând, un moment dat, chiar speriat de ce se întâmplă.

Reacția Jandarmeriei Capitalei

În legătură cu acest incident, Jandarmeria Capitalei, prin Serviciul Informare Relații Publice și cu Publicul, a comunicat următoarele:

"Trei persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea identificării și luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse.

Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind
asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de
jandarmi.

S-au luat măsuri de ordine și siguranță publică și în zona exterioară a obiectivului, având în vedere prezența a două grupuri de persoane.

Suntem în măsură să adaptăm dispozitivul de jandarmi în funcție de numărul de persoane prezente în spațiul public, cu scopul de a nu periclita bună desfășurare a activităților instituției și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Recomandăm participanților să manifeste înțelegere față de măsurile luate și să adopte un comportament civilizat".

Mai mulţi protestatari, dar şi susţinători ai lui Liviu Dragnea s-au adunat, luni, la sediul instanţei supreme, pentru a-l aștepta pe președintele PSD.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO. Momentul sosirii lui Liviu Dragnea la sediul ÎCCJ. Busculadă și rețineri
Declarațiile avocatului lui Dragnea la sosirea la ÎCCJ. Un protestatar l-a apostrofat
Procesul lui Liviu Dragnea. Instanța a decis amânarea judecării pentru 20 mai
VIDEO PROTVPLUS.RO