Descinderi la Aeroportul Internațional Henri Coandă. DNA cercetează posibile infracțiuni de corupție

×
Codul embed a fost copiat

Se face anchetă într-un dosar care vizează Compania Națională de Aeroporturi București și o firmă care gestionează mai multe spații comerciale din Aeroportul Otopeni.

Cei de la DNA vor să afle dacă există ilegalități în contractul care ar fi fost semnat în 2010 de ambele părți, și au chemat mai multe persoane la audieri.

DNA a făcut nu mai puțin de 11 percheziții, atât la locuințele unor oameni de afaceri, cât și la sediile unor firme, într-un dosar în care sunt cercetate infracțiuni de corupție și asimilate acestora, care ar fi fost comise în perioada 2022 - 2023.

Potrivit unor surse din anchetă, procurorii vizează modalitatea în care a fost întocmit un contract de asociere în participațiune, încheiat între Compania Națională Aeroporturi București și o firmă. Contractul ar fi fost semnat în 2010 și prelungit ulterior. Este investigată suspiciunea că la mijloc ar fi și ilegalități, iar anchetatorii vor să afle inclusiv dacă s-au plătit sau nu mite.

Aeroportul Internațional Otopeni dispune de mii de metri pătrați de spații comerciale pe care le gestionează două mari companii internaționale. Una este specializată în afaceri de tip duty free, celalată în comerț de alimentație publică, cunoscutele fast-fooduri. Din această asociere, aeroportul încasează lună de lună o sumă minimă fixă, dar și un procent din profit, ceea ce aduce anual în bugetul companiei de stat câteva milioane de euro, adică 20% din cifra de afaceri.

Citește și
Niculae Bădălău
Problemele se țin scai de Nicolae Bădălău. Fiul său, Gabi Bădălău, vizat de DNA într-un dosar de corupție

Reprezentanții celor două companii afirmă că ancheta DNA nu îi vizează câtuși de puțin.

Societatea DNATA și managementul local și internațional al acesteia nu au luat parte niciodată și se delimitează ferm de orice activități infracționale. Respectăm întocmai codul etic al grupului din care facem parte și legislația română”, se arată într-un comunicat al directorului Dnata România, Saade Hardan.

După percheziții, mai multe persoane au fost duse la audieri la DNA, însă, deocamdată, procurorii nu au confirmat că au început urmărirea penală împotriva lor.

Ancheta DNA vine într-un moment important în economia aeroportului care trebuie să încheie noi contracte de închiriere, prin licitație, iar interesul marilor jucători de pe piața internațională pentru Henri Coandă este tot mai mare.

 

Citește și...
Directorul de la ”Sala Polivalentă” Bucureşti, trimis în judecată de DNA după ce ar fi luat 56.000 de lei pe nedrept
Directorul de la ”Sala Polivalentă” Bucureşti, trimis în judecată de DNA după ce ar fi luat 56.000 de lei pe nedrept

Directorul Complexului Sportiv National (CSN) ”Sala Polivalentă” Bucureşti, Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale. 

Problemele se țin scai de Nicolae Bădălău. Fiul său, Gabi Bădălău, vizat de DNA într-un dosar de corupție
Problemele se țin scai de Nicolae Bădălău. Fiul său, Gabi Bădălău, vizat de DNA într-un dosar de corupție

Problemele judiciare se țin scai de familia celui considerat, pe vremuri, cel mai important baron de Giurgiu, Nicolae Bădălău.  

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.