Criminalul din Bascov a fost reținut, ar fi premeditat uciderea familiei sale. Un legist este șocat de rănile victimelor

×
Codul embed a fost copiat

Bărbatul de 53 de ani, bolnav psihic, care a recunoscut că și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata de 5 ani a fost reținut. El este acuzat de omor calificat cu premeditare și cruzime împotriva membrilor de familie.

Marți seara, când a fost prins într-o pădure din spatele casei, a povestit că se gândea de multă vreme cum să-i omoare pe ai lui. Medicii și apropiații spun însă că nu a dat de bănuit nicio clipă, ba chiar părea foarte supus. Atacul i-a luat prin surprindere pe toți.

"În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

El urmează să fie prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Și-a găsit întreaga familie ucisă

Oribila poveste a început cu un telefon la 112, prin care un bărbat, cadru militar la Spitalul Militar din Pitești, anunța că și-a găsit întreaga familie fără suflare. A intrat întâi în propria casă, unde erau soţia lui şi fetița lor de 5 ani. A traversat apoi strada, la socri, și i-a găsit morţi și pe aceștia. Lângă ei nu mai sufla nici cumnatul său.

Gheorghe Stancu, primar: „L-a omorât pe tatăl, când a ieşit din baie, după spusele celor prezenţi aici. Pe mama a prins-o când a ieşit afară din casă. După aceea a omorât și fratele, a trecut strada în casa cealaltă unde locuia sora și fata. A omorât-o pe sora și pe fetiţă.”

Strada din satul Stejeret - Bascov, aflat la câţiva kilometri de Pitești, s-a umplut imediat de mașini ale Poliției, Jandarmeriei, și echipaje SMURD. Forțele de ordine au baricadat drumul.

Anchetatorii au constatat că cele relatate de militar se confirmă. Cel mai probabil victimele ar fi fost ucise cu un ciocan, iar procurorii cred că bărbatul n-a acţionat la întâmplare.

Laurențiu Palaghia, prim-procuror la Tribunalul Argeș: „Există, totuși, prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor, ceea ce ar nuanța un plan.”

Conf. univ. dr. Dan Manu, medic legist: „Ceea ce am văzut în această seară nu am văzut în zeci de ani de când sunt medic legist. Ca modalitate de agresiune din partea autorului, corpuri contondente, mai exact pietre, de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare, despicătoare.”

În casa vârstnicilor mai locuia un fiu al lor, de 53 de ani, cunoscut cu handicap psihic accentuat din 2007. Bărbatul, care a fost zărit de un vecin la scurt timp după crimă, a devenit imediat principalul suspect.

Bărbatul acuzat de comiterea multiplelor crime a fost prins la scurt timp într-o pădure din aproprierea locuinței. El a fost reținut și va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.

Suspectul a încercat să se sinucidă după crime

Când a fost prins de oamenii legii era rănit la gât, pentru că ar fi încercat să se sinucidă, și a recunoscut pe loc că și-a ucis sora, fratele, nepoata și părinții.

Laurențiu Palaghia, prim procuror la Tribunalul Argeș: „Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. A relatat destul de liber și cursiv despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor.”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, presupune că nu ar fi avut discernământ: „Acest nefericit pacient care poate că nu îşi luă deloc tratamentul medicamentos a fost deranjat de un cuvânt, de un gest, de o vorbă şi intervine criza, puseul într-o astfel de criză când ei reacţionează deosebit de violent, a putut să execute o familie întreagă, are o putere fantastică în momentul acela de criză şi foarte mulţi oameni antrenaţi de abia îl pot pune la pământ.”

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, explică gestul bărbatului printr-o serie de resentimente acumulate - „Crima în masă este motivată ideologic. în cele mai multe cazuri, persoana care se angajează în crima în masă are un raţionament care poate să fie delirant.”

Cel mai probabil, familia și-a asumat răspunderea pentru îngrijirea sa la domiciliu.

Citește și...
O ursoaică a fost lovită de tren și lăsată să zacă ore în șir lângă calea ferată
O ursoaică a fost lovită de tren și lăsată să zacă ore în șir lângă calea ferată

O ursoaică a fost lovită de tren, pe calea ferată, în zona Călimănești, Vâlcea. Mecanicul unei garnituri de tip Săgeată Albastră a observat animalul lângă calera ferată, la ora 7:20, când ieșea din gara Turnu.  

Caz șocant în Dâmbovița. Un bărbat și-a dat foc pentru că a fost obligat să plece din casa părintească
Caz șocant în Dâmbovița. Un bărbat și-a dat foc pentru că a fost obligat să plece din casa părintească

Lupta pentru moștenire s-a încheiat tragic într-o localitate din judeţul Dâmboviţa. Un bărbat de 58 de ani și-a dat foc atunci când a fost somat de executorul judecătoresc să plece din casa părintească, după 15 ani de procese.  

Un adolescent din Vaslui a omorât cu bestialitate o femeie de 78 de ani după ce a violat-o. Fiica victimei: A crescut cu noi
Un adolescent din Vaslui a omorât cu bestialitate o femeie de 78 de ani după ce a violat-o. Fiica victimei: A crescut cu noi

Un adolescent de 16 ani din județul Vaslui este acuzat de fapte oribile. A violat o bătrână de 78 ani, spun procurorii, iar legiștii au stabilit că femeia a murit asfixiată.

Recomandări
Sute de soldați ruși protestează, lângă Ucraina, față de „condițiile inumane”: Trăim ca animalele | VIDEO
Sute de soldați ruși protestează, lângă Ucraina, față de „condițiile inumane”: Trăim ca animalele | VIDEO

Sute de soldați ruși mobilizați recent au protestat lângă granița cu Ucraina față de condițiile inumane în care stau, lipsa armelor și relele tratamente aplicate de ofițeri.

București: Noile tramvaie Imperio ar putea ieși pe traseu în luna noiembrie. Pe ce linie vor circula | GALERIE FOTO & VIDEO
București: Noile tramvaie Imperio ar putea ieși pe traseu în luna noiembrie. Pe ce linie vor circula | GALERIE FOTO & VIDEO

Noile tramvaie Astra Imperio ar putea intra în circulaţie din luna noiembrie, pe linia 41, a anunţat, joi, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.

LIVE TEXT | Silkeborg - FCSB, azi, de la ora 19:45, în Grupa B a Conference League, în direct pe Pro Arena și VOYO
LIVE TEXT | Silkeborg - FCSB, azi, de la ora 19:45, în Grupa B a Conference League, în direct pe Pro Arena și VOYO

Silkeborg și FCSB se vor întâlni, joi, de la 19:45, în Grupa B a Conference League. Meciul va fi transmis în direct de Pro Arena și Voyo.