Copilul de 8 ani, dispărut din Cluj, a fost găsit mort. Tatăl este principalul suspect

Ultima actualizare: 28-07-2020 23:18

Caz șocant, la Cluj. Un băiețel de 8 ani, dat dispărut acum 3 zile, a fost găsit ucis în mașina tatălui său. Părintele este principalul suspect în această crimă oribilă.

UPDATE: Bărbatul ar fi încercat să se sinucidă, dar a fost găsit la timp de polițiști. Surse judiciare, citate de Mediafax, susțin că acesta se află în viață. El a fost transportat la UPU Cluj-Napoca. Bărbatul urmează să fie audiat.

Copilul a fost găsit înjunghiat

 

Copilul ar fi trebuit să se întoarcă împreună cu tatăl său, din vacanță, din Ungaria. Pentru că n-a mai apărut, mama sa a anunțat poliția. Tatăl este căutat de sute de jandarmi și polițiști și a fost dat în urmărire națională.

Mama copilului s-a alarmat când fostul soț nu l-a adus pe cel mic acasă, după ce au fost în vacantă în Ungaria. Disperată, a cerut ajutorul polițiștilor.

Mama copilului (ieri): ”Cam de trei săptămâni au fost plecați din țară. S-au întors joi. Joi, i-am transmis la copil și la fostul soț că atunci urmează sâmbătă să preiau copilul. Sâmbătă dimineață când i-am sunat...Tot încercam să dau de ei, să vin eu după ei. Nu, că îl aduce el. La ultimul apel, făcut la ora 22.18, a urlat în telefon că am întârziat, e prea tărziu și îmi e frică pentru copilul meu. Este în pericol, s-ar putea... Nici nu vreau să mă gândesc la cel mai rău scenariu...Noi țineam legătura doar pentru copil.”

Mama spune că, în ultima perioadă, copilul se purta ciudat, ca și cum s-ar fi temut de tatăl său.

Mama copilului (ieri): "Copilul era agitat. Ultimele două săptămâni au fost foarte ciudate. Copilul de multe ori plângea, se simțea cumva stresat de către tată, că era cumva... starea de spirit a tatălui era reflectată asupra copilului." 

Din păcate, cele mai negre gânduri s-au adeverit. Copilașul a fost găsit mort în mașina abandonată pe câmp. Criminaliștii spun că a fost înjunghiat mortal.

O localnică a fost cea care a recunoscut numerele de înmatriculare și a sunat la 112.

Teodor Popa, primarul comunei Ciurila: ”Azi dimineață, în jur de 10.00-10.15, o femeie, la intrarea în localitatea Filea de Jos, pe drumul județean 107L, a identificat mașina. Doamna spunându-ne nouă și la Politie că s-a uitat pe Facebook în anunțul cu dispariția copilului și a sunat la 112.

Reporter: ”Și ce s-a descoperit acolo?”

Teodor Popa: ”Copilul decedat.”

Tatăl copilului, căutat de polițiști

 

Polițiștii au început imediat căutările, pentru a-l găsi pe tatăl copilului.

Teodor Popa, primarul Comunei Ciurila: "Tatăl e dispărut, e o desfășurare de forte aici impresionantă și îl caută. Se caută și pe câmp, și prin pădure, peste tot."

Băiatul a fost văzut ultima dată în viață de un vecin.

Vecin al tatălui: "Eu așa l-am văzut și îl stiu că era cu copilașul în mașină, a mers către municipiul Cluj-Napoca."

Gabriela Groza, psiholog criminalist: Poate să fie gestul unui om care nu mai are nimic de pierdut. E o perspectivă foarte îngustă, care apare uneori în situații de divorț, în situații de schimbare radicală a vieții unui om. Au acea senzație că acum nu mai au nimic de pierdut. Și că lucrurile nu ies așa cum își doresc ei să iasă. Mai bine să nu mai fie nimeni, să nu mai iasă deloc."

Polițiștii investighează acum o crimă, nu o dispariție.

Operațiune de amploare pentru găsirea principalului suspect

 

Neîmplinirea și răzbunarea sunt primele cuvinte care le-au venit în gând rudelor. Bărbatul nu și-ar fi revenit după divorțul petrecut în urmă cu un an, chiar dacă acesta a fost amiabil.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost dat urmărire națională, potrivit unui comunicat emis de Poliție. Căutările au început astăzi la ora 12.00.

De atunci, autoritățile au împânzit zona și efectuează razii la ieșirea și intrarea în localități, unde se verifică fiecare autoturism. Pentru căutări sunt folosite inclusiv mașini de teren, drone și elicoptere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO