Olandezul suspectat că a ucis-o pe Mihaela s-a sinucis. Traseul său în România și ce i-ar fi trimis unui polițist

×
Codul embed a fost copiat

Cetăţeanul olandez considerat principalul suspect în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița, care a fost răpită și ucisă la câțiva kilometri de casă s-a sinucis.

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Române la scurt timp după ce ancheta fusese preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

La dosar, anchetatorii au mai multe dovezi care îl leagă pe străin de dispariția și moartea copilei. Printre ele, mai multe imagini suprinse de camerele de supraveghere, în care fetița ucisă apărea în maşina suspectului.

Individul care ar fi ucis-o pe Mihaela se numeşte Johannes Visscher şi are 46 de ani. Procurorii i-au făcut dosar penal pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală şi omor, după ce au analizat imaginile surprinse de aproape 40 de camere de supraveghere din localitatea în care a răpit-o pe faţă de 11 ani.

Într-una din secvenţe, în maşina suspectului se distinge ceea ce anchetatorii bănuiesc că ar fi trupul Mihaelei. Ultima dată când a fost văzută în viaţă, copila purta pantaloni roz, iar pe scaunul din dreapta al autoturismului folosit de olandez culoarea iese în evidenţă.

Citește și
Mihai Fifor
Secretarul general al PSD dă vina pe Iohannis pentru moartea fetiței din Dâmbovița
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Constantin Dinu, primar Gura Șuții: „Fetiţa venind spre casă... maşina venea, perpendicular s-au întâlnit, fiind singură, probabil a luat-o. După acea trece pe la poarta fetiţei, a doua cameră vine la ora 17.18. Vine la camera de la primărie la 17.19 şi la 17.22 iese din Gura Şutii."

Vasile Citireag, localnic: „De la stâlpul ăla de lemn, puţin mai înainte.”
Reporter: „De acolo a luat-o?”
Localnic: „Da. Eu am auzit când a buşit maşina, când a închis uşa, dar nu mi-am dat seama că se întâmplă asta."


Există şi alte indicii care l-ar lega pe olandez de crimă

Surse din anchetă susţin că ar exista şi alte indicii care îl leagă pe olandezul Johannes Visscher de uciderea fetei de 11 ani.

Unul ar fi fost furnizat chiar de suspect. Visscher i-ar fi trimis unui poliţist din Dâmboviţa - care ancheta dispariţia fetei - istoricul înregistrat de aplicaţia Google Maps, pe care o avea instalată pe telefonul mobil, iar softul l-ar fi poziţionat în zona unde a fost descoperit cadavrul. Şi medicii legişti le-au furnizat indicii anchetatorilor.

Camelia Matei, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Dâmbovița: „Moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat strangulării, iar o eventuală agresiune sexuală poate fi confirmată după analizele de laborator."

Fetiţa nu ar fi fost violată dar, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost descoperite şi urme de material seminal.
 

Olandezul ar fi fost de mai multe ori în România

 

Olandezul Johannes Visscher a fost de la început pe lista celor vizaţi de anchetă procurorilor din Dâmboviţa.

Mihai Dincă, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița: „Am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Șuții a intrat în ultima localitate într-un interval de aproximativ 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute.”

Johannes Visscher a închiriat maşina la volanul căreia a fost filmat imediat după ce a ajuns în România, pe Aeroportul Otopeni. Ulterior, el s-ar fi cazat într-un apartament în Bucureşti.

Poliţiştii au informaţii ca cetăţeanul olandez a stat în România de miercuri până sâmbătă. În acest timp a fost cazat într-o zonă discretă din Sectorul 2 al Capitalei între B-dul Pache şi Calea Călăraşilor. Poliţiştii au percheziţionat camera în care a stat. Au ridicat probe ADN pe care le compară cu cele găsite pe trupul fetiţei.

Criminaliştii au ridicat probe şi din maşină închiriată de suspect. Unul dintre elementele cheie din această anchetă este maşina cu care s-a deplasat bărbatul. Este în parcarea centrului de închirieri, unde maşina este sigilată.
 

Criminalul a acoperit-o pe Mihaela cu o folie de plastic după crimă

 

Mihaela a fost răpită vineri. Plecase de la şcoală şi mai avea doar 300 de metri până acasă. Poliţiştii şi jandarmii au căutat-o inclusiv cu dronele şi un elicopter. Au găsit-o fără viaţă într-un lan de porumb, la marginea unei păduri, după aproape 48 de ore.

Sorin Păun, inspector-șef IPJ Dâmbovița: „A avut o folie, din cauza aceasta nu a putut fi văzută. A fost acoperită cu o folie de plastic şi prin trecerea elicopterului a fost dezvelit şi a fost găsit de cei care erau în căutare."

”Comportamentul suspectului iese din tiparul obişnuit”

În opinia psihiatrului Gabriel Diaconu, comportamentul suspectului iese din tiparul obişnuit. 

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: „Ceva s-a întâmplat de a omorât-o, pentru că agresorii sexuali nu îşi ucid victimele."

Cetăţeanul olandez a plecat din ţară sâmbăta, la ora 17.00, cu un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni iar poliţiştii români au reuşit să ia legătura cu el trei ore mai târziu - când ajunsese deja în Olanda.

Luni, individul s-ar fi sinucis, a anunţat şeful Poliţie Române. Suspectul ar mai fi vizitat România şi în trecut, ar anchetatorii încearcă să afle ce a făcut la noi în ţara în călătoriile anterioare.
 

Ce urmează în anchetă 


Cătălin Radu-Tănase, Știrile ProTV
: „După sinuciderea olandezului, nici nu se mai pune problema unui proces penal, pentru simplul motiv că legea nu mai are împotriva cui să se îndrepte. Cu toate acesteam până la clasarea dosarului mai este cale lungă, chiar dacă principalul suspect s-a sinucis, după cum au anunțat autoritățile olandeze. Asta după ce Ambasada Olandei dădea asigurări că autoritățile fac tot posibilul să stea în legătură cu procurorii de aici, pentru deslușirea cauzei. Până la închiderea dosarului, munca procurorilor va continua – au de adunat în continuare probe și de pus cap la cap bucăți de infrormație. De asemenea, toate testele ADN, pe baza problelor biologice culese, vor fi procesate la INML și toate rezultatele trebuie să ajungă pe masa procurorilor, pentru că nu poți să clasezi un dosar penal fără să ai certitudinea că cel care a comis faptele e într-adevăr olandezul.

Lucrurile ar fi putut să fie simple. Nu era nevoie de mandat de arestare preventivă. Ipotetic, putea fi emis un mandat de aducere, însă la 7 și jumătate, când Mihaela nu mai era în viață, părinții au anunțat dispariția fetei. De vineri până sâmbătă, polițiștii au analizat imagini de la 36 de camere de luat vederi, apoi au fost luate și identificate toate mașinile care au umblat prin comună.

Apoi fiecare posesor al mașinii a fost interogat, să se vadă dacă e suspect sau nu. Între timp, olandezul ajunsese în București, predase mașina. Lucrurile iau extrem de mult timp. În paralel cu aceste măsuri, elicopterele au fost ridicate, dronele au fost ridicate. Mulți oameni sunau la 112 pentru a semnala că au văzut-o pe fetiță. Toate acestea s-au întâmplat până duminică.

După ce se presupune că a ucis-o, olandezul a acoperit-o cu o folie de plastic. Vântul a dat la o parte folia – acela a fost momentul în care a fost identificată fată. Între timp, olandezul plecase din România.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Imagini de la locul accidentului în care a murit olandezul acuzat că a ucis-o pe Mihaela
Imagini de la locul accidentului în care a murit olandezul acuzat că a ucis-o pe Mihaela

Șeful Poliției Române a declarat pentru Știrile Pro TV că cetățeanul olandez care a fost pus sub acuzare pentru uciderea Mihaelei, fetița de 11 ani din comuna Gura Șuții, s-a sinucis.

Secretarul general al PSD dă vina pe Iohannis pentru moartea fetiței din Dâmbovița
Secretarul general al PSD dă vina pe Iohannis pentru moartea fetiței din Dâmbovița

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a dat vina pe președintele Klaus Iohannis pentru moartea fetiței de 11 ani din județul Dâmbovița.

Olandezul a fost pus sub acuzare pentru uciderea Mihaelei. În țara sa e cunoscut ca pedofil
Olandezul a fost pus sub acuzare pentru uciderea Mihaelei. În țara sa e cunoscut ca pedofil

Procurorii i-au făcut cetățeanului olandez dosar penal pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală și omor, după ce au analizat imaginile surprinse de aproape 40 de camere de supraveghere din localitatea de de unde a răpit-o pe fata de 11 ani.

Amănunte tulburătoare în cazul fetiței din Dâmbovița. Cum ar fi fost ucisă Mihaela
Amănunte tulburătoare în cazul fetiței din Dâmbovița. Cum ar fi fost ucisă Mihaela

Apar amănunte tulburătoare în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița care a fost descoperită fără viață duminică, după 2 zile de căutări. 

Fetiţa ucisă în Dâmboviţa. Primarul comunei: ”Se vede trântită pe bancheta din dreapta”
Fetiţa ucisă în Dâmboviţa. Primarul comunei: ”Se vede trântită pe bancheta din dreapta”

Primarul comunei Gura Șuții, Dinu Constantin, a declarat luni că pe camerele de luat vederi ale primăriei localității se vede momentul în care Mihaela, fetița de 11 ani răpită și ucisă, trece prin fața casei sale după ce a intrat într-o mașină.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.