Cine este criminalul din Bascov, care și-a omorât cinci membri ai familiei. I-ar fi lovit cu un ciocan

×
Codul embed a fost copiat

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov care este suspectat că a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Marți seara, când a fost prins într-o pădure din spatele casei, a povestit că se gândea de multă vreme cum să-i omoare pe ai lui. Medicii și apropiații spun însă că nu a dat de bănuit nicio clipă, ba chiar părea foarte supus. Atacul i-a luat prin surprindere pe toți.

"În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

El urmează să fie prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Suspectul a relatat anchetatorilor, ”destul de cursiv”, cum s-au petrecut faptele

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, a declarat, marţi, că deocamdată nu a fost stabilit un mobil al crimei. Suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele.

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

“Este greu de spus la acest moment dacă a existat un mobil al acestei crime. Persoana bănuită era în evidenţă cu boli psihice, nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui. Sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu avem deocamdată detalii despre un mobil. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pentru care îl cercetăm. Se află în custodia organelor de poliţie. O să fie condus la Parchet pentru declaraţii. (…) Era coerent şi a relatat destul de cursiv despre o anumită modalitate de sâvârşire a faptelor”, a precizat Laurenţiu Palaghiea, conform News.ro.

El a mai afirmat că este foarte posibil ca aceste crime să fii avut loc marţi dimineaţă, victimele fiind găsite în interiorul a două imobile.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a menţionat că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan.

“Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit”, a explicat Laurenţiu Palaghiea.

Agresorul avea răni superficiale în momentul în care a fost prins de poliţişti.

Procurori: Bărbatul nu ar fi avut antecedente de comportament violent

Bărbatul nu ar fi avut antecedente de comportament violent, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

"Despre persoana respectivă (...) se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul. Făptuitorul a relatat despre aceste fapte pe care le cercetăm, urmează să fie condus la Parchet (...) pentru declaraţii, bineînţeles cu respectarea tuturor drepturilor procesuale. (...) Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (...) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor", a declarat Palaghiea, conform Agerpres.

El a precizat că suspectul a fost găsit în apropierea locuinţei şi nu a opus rezistenţă.

"Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa în care se află locuinţa dumnealor. (...) Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. S-a putut face o rectificare faţă de informaţiile iniţiale, în sensul că informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce vă pot spune este că în cazul acesta este vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva", a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Potrivit primarului comunei Bascov, Gheorghe Stancu, suspectul era înregistrat cu probleme psihice de 16 ani.

"El era în evidenţele medicului de familie din anul 2006 cu handicap accentuat psihic, permanent. Nu a avut până acum antecedente. (...) El locuia cu tata, cu mama şi cu fratele, care era necăsătorit", a afirmat edilul.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Un monument istoric din Vâlcea a luat foc. Pompierii intervin la biserica veche de trei secole
Un monument istoric din Vâlcea a luat foc. Pompierii intervin la biserica veche de trei secole

Pompierii militari intervin, marţi dimineaţa, cu mai multe echipaje la un incendiu care a cuprins o biserică de lemn, veche de trei secole, din municipiul Râmnicu Vâlcea, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Un polițist din Roman s-a împușcat acasă cu arma din dotare. A fost găsit de soția sa
Un polițist din Roman s-a împușcat acasă cu arma din dotare. A fost găsit de soția sa

Un polițist din Roman, județul Neamț, de la Serviciul Rutier, s-a împuşcat mortal cu arma din dotare.  

Un hoț nepriceput s-a dat de gol în fața unor jandarmi, în gara din Bacău. Ce ascundea bărbatul în geantă
Un hoț nepriceput s-a dat de gol în fața unor jandarmi, în gara din Bacău. Ce ascundea bărbatul în geantă

Un hoț în vârstă de 48 de ani s-a dat de gol în fața unor jandarmi care patrulau prin gara din Bacău.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.