Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept

Ultima actualizare: 28-01-2022 07:26

Mai multe manevre stranii făcute în trafic, pe o șosea unde sensurile de mers erau separate doar de marcaje pe asfalt, s-a încheiat cu o tragedie în Dâmbovița.

Un tânăr de 19 ani, olimpic la matematică, a murit în mașina strivită sub roțile unui camion. Înainte, băiatul a stins farurile, a intrat cel mai probabil conștient pe contrasens și nu a frânat ca să evite impactul cu vehiculul greu.

Fost olimpic la matematică, Mihai lucra de aproape un an la un magazin de produse electronice. Și-a pierdut viața pe o porțiune de drum perfect dreaptă, când megea spre casă, în Găești, Dâmbovița.

Deși era noapte, a oprit luminile de întâlnire. Apoi, a intrat pe contrasens, chiar dacă un camion venea din față și, în final, nu a apăsat deloc frâna.

Din mașina băiatului de 19 ani, după impact, au rămas doar așchii din metal, o roată și partea din spate.

Florin Nicolae Zevedei, șoferul camionului:A stins farurile. Nu depășea pe nimeni. A accelerat și a intrat sub mine.

Șoferul camionului a încercat să îl salveze pe Mihai și a tras de volan până a întrat cu vehiculul într-o pădure de pe marginea drumului. Zdrobit în mașina mică, băiatul nu a mai putut fi resuscitat.

Vlad Ciobanu, prietenul lui Mihai:Prietena lui, înainte cu zece minute, vorbise că se se duce acasă la ea. Chiar nu putem să ne dăm seama ce s-a întâmplat.

Înainte de accident, Mihai fusese în Targoviște la un control medical, de rutină

Cunoscuții spun că nu dăduse niciodată semne că ar avea probleme pe seama cărora să poată fi puse manevrele ciudate pe care le-a făcut la volan. De curând se mutase împreună cu iubita lui și își făceau planuri împreună.

Ionuț Stan, prietenul lui Mihai:Avea o prietenă, o prietenă foarte ok, muncea.

Olivia, sora lui Mihai:Trebuia să vină acasă, luase de mâncare să mănânce cu Ana, iubita lui.

Vlad Ciobanu, prietenul lui Mihai:Avea chef de viaţă non-stop.

Rămășițele mașinii lui Mihai urmează să fie supuse unei expertize tehinice. Polițiștii au stat deja vorbă cu șoferul camionului și în ancheta de ucidere din culpă urmeză să fie audiați mai mulți apropiați ai tânărului.

Șoseaua cu două benzi unde Mihai și-a pierdut viața nu are are elemente de separare care puteau bloca manevrele ciudate ale băiatului.

În țară, din rețeaua de 18 mii de kilometri de șosele clasificate drept naționale sunt dispozitive de separare din beton doar pe 300 de kilometri.

Pe alți 200 kilometri, sensurile sunt separate cu cabluri, elemente metalice sau alte materiale. Anul acesta, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere promite separatoare de sens pe încă o sută de kilometri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO