Cinci membri ai unei familii au găsiți morți în Bascov, lângă Piteşti. Suspectul este o rudă cu probleme psihice

×
Codul embed a fost copiat

O descoperire macabră a fost făcută marți după-amiază în județul Argeș. Un bărbat şi-a găsit toată familia măcelărită. Este vorba despre o fetiță de 5 ani, mama ei, bunicii și un unchi.

S-a întâmplat în comuna Bascov, la 6 kilometri de Pitești. Șocat, tatăl copilului a sunat la numărul unic de urgență. Un suspect a fost deja identificat și se află în custodia polițiștilor. Are 53 de ani, este rudă cu victimele, şi este cunoscut cu probleme psihice.

Oribila poveste începe cu un telefon la 112, prin care un bărbat, cadru militar la spitalul militar din Pitești, anunța că și-a găsit întreaga familie fără suflare. A intrat întâi în propria casă, unde erau soţia lui şi fetița lor de 5 ani. A traversat apoi strada, la socrii, și i-a găsit morţi și pe aceștia. Lângă ei nu mai sufla nici cumnatul său.

Strada din satul Stejeret - Bascov, aflat la câţiva kilometri de Pitești, s-a umplut imediat de mașini ale Poliției, Jandarmeriei, și echipaje SMURD. Forțele de ordine au baricadat drumul.

Anchetatorii au constatat că cele relatate de medic se confirmă.

În casa vârstnicilor mai locuia un fiu al lor, de 53 de ani, cunoscut cu handicap psihic accentuat din 2007. Bărbatul a devenit imediat principalul suspect. A fost prins într-o pădure din apropiere. Era rănit la gât, pentru că încercase să se sinucidă și a recunoscut pe loc că și-a ucis sora, fratele, nepoata și părinții.

Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice, care va stabili dacă a avut discernământ în momentul măcelului. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, presupune că nu.

„Acest nefericit pacient care poate că nu îşi luă deloc tratamentul medicamentos a fost deranjat de un cuvânt, de un gest, de o vorbă şi intervine criza, puseul într-o astfel de criză când ei reacţionează deosebit de violent, a putut să execute o familie întreagă, are o putere fantastică în momentul acela de criză şi foarte mulţi oameni antrenaţi de abia îl pot pune la pământ”, spune Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, explică gestul bărbatului printr-o serie de resentimente acumulate.

„Crima în masă este motivată ideologic. în cele mai multe cazuri, persoana care se angajează în crima în masă are un raţionament care poate să fie delirant, care poate să fie la limită, dar este de fapt sistematizat. prin asta, de fapt, crima în masă se aseamănă mai mult cu o execuţie în serie decât cu o recidivă a homicidului. Poate că este o situaţie unde făptuitorul a avut interacţiuni lungi şi contondente şi repetate cu familia”, explică Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Sora bărbatului era asistentă medicală la spitalul militar, iar cumnatul medic. Probabil că familia și-a asumat răspunderea îngrijirii sale.

Surse Știrile PROTV: Suspectul le-ar fi aplicat victimelor spray paralizant, iar mai apoi le-a ucis cu un ciocan

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, a declarat, marţi, că deocamdată nu a fost stabilit un mobil al crimei. Suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele.

“Este greu de spus la acest moment dacă a existat un mobil al acestei crime. Persoana bănuită era în evidenţă cu boli psihice, nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui. Sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu avem deocamdată detalii despre un mobil. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pentru care îl cercetăm. Se află în custodia organelor de poliţie. O să fie condus la Parchet pentru declaraţii. (…) Era coerent şi a relatat destul de cursiv despre o anumită modalitate de sâvârşire a faptelor”, a precizat Laurenţiu Palaghiea.

El a mai afirmat că este foarte posibil ca aceste crime să fii avut loc marţi dimineaţă, victimele fiind găsite în interiorul a două imobile.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a menţionat că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan.

“Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit”, a explicat Laurenţiu Palaghiea.

 

Citește și...
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie

Horoscop 25 septembrie 2022, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu bucurii. Un gest, o vorbă bună, un cadou, sunt lucruri simple pe care le putem face ca să ne demonstrăm dragostea, recunoştinţa faţă de ceilalţi. 

Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii
Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii

O femeie din Ucraina a solicitat sprijinul Crucii Roşii spunând că cei doi copii ai săi s-au rătăcit în munții Maramureșului.  

Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos
Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos

Deși suntem aproape de finalul lunii septembrie, iar temperaturile nu sunt foarte ridicate, litoralul rămâne un miraj.    

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.