Cea mai fierbinte dimineață de când se fac măsurători în România: oamenii au leșinat pe stradă. De joi va fi și mai rău

Ultima actualizare: 28-07-2021 13:58

A fost cea mai fierbinte dimineață de 28 iulie de când fac meteorologii măsurători în România. Și este anunțat cod portocaliu de caniculă în 7 județe din sudul țării, inclusiv București, unde temperatura a trecut de 36 de grade încă de dimineață.

Meteorologii anunță disconfort termic ridicat în aproape toată țara, iar alte 34 de județe sunt sub cod galben de zăpușeală în următoarele 3 zile. Vorbim de temperaturi ce vor ajunge până la 40 de grade la umbră.

La 38 de stații meteo din țară s-au depășit recordurile de temperatură. Se resimt 40 de grade la prânz în București din cauza umidității mari din aer. De altfel, Capitala este considerată o insulă de căldură.

Pe lângă umiditatea mare din aer, contribuie la creșterea disconfortului termic și numărul mare de mașini din trafic, poluarea și lipsa zonelor cu vegetație. Simți că te sufoci când ieși din casă și, atenție, nu azi va fi cea mai caldă zi, de mâine va fi chiar mai rău.

 

Cod portocaliu de vijelii în 10 județe

 

Tot cod portocaliu avem și în nord-vestul țării, în 10 județe din Maramureș până în Bacău, dar nu de caniculă, ci de vijelii puternice și grindină, fenomene meteo care se formează tot în urma acestui val teribil de căldură.

Așadar, ne așteptăm de mâine la alte recorduri de temperatură și la probleme pentru cei care nu stau bine cu sănătatea.

Miercuri în București deja ambulanța a fost chemată de 20 de ori în locuri publice, în cel puțin 2 cazuri vorbim de persoane cărora li s-a făcut rău sau au leșinat.

Marți însă când a fost la fel de cald ambulanțele au fost chemate să ajute peste 100 de persoane căzute în stradă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO