Bacterie periculoasă, găsită la analize în apa mării. Care sunt zonele de pe litoralul românesc contaminate
Probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli, anunță Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, recomandând evitarea îmbăierii până la normalizarea situaţiei.
Recomandarea specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică a venit vineri dimineață. Medicii au transmis că probele de apă recoltate zilele acestea din zona Vadu - Corbu conțin o cantitate de bacterii peste limite admise. Este vorba despre E. Coli, o bacterie care poate duce la infecții ale tractului urinar, boli respiratorii sau chiar pneumonie.
Specialiștii spun că un factor care poate provoca o asemenea situație este lipsa toaletelor publice. Medicii de la DSP transmit că este de evitat îmbăierea în apele mării în aceste zone până când situația se va normaliza.
Apa mării din celelalte stațiuni nu sunt afectate
Din fericire, celelalte stațiuni de la malul mării nu sunt afectate. Analizele de laborator arată că apa mării este perfectă pentru îmbăiere În Mamaia, constanta dar și în stațiunile din sudul litoralului.
„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.
Direcţia de Sănătate Publică Constanţa va face probe de control care vor fi comunicate publicului.