Actorul Horaţiu Mălăele are Covid-19. Care este starea de sănătate a acestuia

25-09-2020 19:20


Horațiu Mălăele, marele actor al Teatrului Național din București, a aflat că are Covid 19.

Este internat în acest moment la spitalul Matei Balș, iar starea sa este stabilă. Spectatorii îi simt lipsa și îi urează însănătoșire grabnică. În această seară, cunoscutul actor, trebuia să fie pe scenă, la Târgu Jiu.

Chiar în această seară actorul Horaţiu Malele trebuia să joace pe scena teatrului Elvira Godeanu din Târgu Jiu, în piesa "Caramitru, Malăele câte-n lună şi în stele"

Iani Garbaciu, PR Teatrul Elvira Godeanu: "Din păcate aseară am aflat. Ne-a sunat maestrul Malaele şi am aflat această veste nedorită de nimeni. A trebuit să amânăm spectacolul."

Tot în această seară trebuia să participe şi la vernisajul unei expoziţii care îi dedicată.

Iani Garbaciu, PR Teatrul Elvira Godeanu: Anul acesta se împlinesc exact 50 de ani. Chiar în luna septembrie se împlineau 50 de ani de când la prima expoziţie de grafică pe care Horaţiu Malaele a avut o în sala 23 august atunci."

Reporter: V-a zis cum se simte, era ok?

Iani Garbaciu, PR Teatrul Elvira Godeanu: Da, era în regulă, starea era bună, sper să rămână aşa, gândurile noastre se duc spre cel mai important artist gorjean în viaţă.'

Peste câteva zile, actorul trebuia să fie la Iaşi la cea de 11 ediţie a Galei Serilor Filmului Românesc. Organizatorii au postat un anunţ în care arata că "virusul nu alege", iar spectacolul "Sunt un orb" va fi reprogramat.

Horaţiu Malaele are 68 de ani şi este internat la spitalul Matei Balş. Întrebat dacă informaţia că este infectat este reală, actorul a răspuns în stilul sau: "Trebuie să vă mint. Nu este reală!".

Cine este Horațiu Mălăele

 

Horaţiu-Valentin Mălăele s-a născut la 1 august 1952 şi este actor, regizor, caricaturist şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

A jucat pe scenele mai multor teatre din ţară, precum Nottara, Odeon, Bulandra şi Naţionalul bucureştean, unde, în stagiunea curentă face parte din distribuţia „Dineu cu proşti” şi „Scrisoarea”. A regizat peste 15 spectacole de teatru şi trei lungmetraje. Cel mai recent film în care a jucat a fost „Moromeţii 2” (2018, r. Stere Gulea).

În 2018, a primit Premiul de Excelenţă al UNITER, iar un an mai târziu, un trofeu onorific la cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Filmului European.

VIDEO PROTVPLUS.RO