Actorul James Michael Tyler, care a jucat rolul lui Gunther în serialul Friends, a murit la 59 de ani

Ultima actualizare: 25-10-2021 08:40
james michael tyler, gunther, friends, serial
Profimedia

Actorul James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul lui Gunther din serialul „Friends”, a murit la vârsta de 59 de ani.

Într-un interviu acordat „Today” de la NBC, actorul  James Michael Tyler dezvăluise, în iunie, că suferă de cancer la prostată, ajuns în stadiul patru. Actorul primise diagnosticul în septembrie 2018, după un examen de rutină. 

De atunci, cancerul i-a afectat oasele şi nu a mai putut merge.

"Lumea îl cunoștea ca Gunther... dar cei dragi lui Michael l-au cunoscut ca actor, muzician, susținător al conștientizării cancerului și soț iubitor", a precizat familia sa într-un comunicat. "Michael a iubit muzica live, încurajarea echipei sale Clemson Tigers și se afla adesea în aventuri distractive și neplanificate. Dacă îl întâlneai o dată, îți făceai un prieten pe viață", potrivit The Guardian.

Starurile din „Friends” Jennifer Aniston și Courteney Cox i-au adus duminică un omagiu actorului.

„Gunther” apăruse și în „Friends: The Reunion”

"Friends nu ar fi fost la fel fără tine. Îți mulțumim pentru râsul pe care l-ai adus în serial și în viețile noastre. Ne vei lipsi atât de mult", a spus Aniston, care a jucat rolul iubirii neîmpărtășite a lui Gunther în serial, într-o postare pe Instagram.

Cox i-a urmat exemplul la scurt timp după aceea, scriind: "Dimensiunea recunoștinței pe care ai adus-o în cameră și pe care ai arătat-o în fiecare zi pe platou este dimensiunea recunoștinței pe care o am pentru că te-am cunoscut. Odihnește-te în pace, James".

În luna mai, Tyler apăruse în serialul „Friends: The Reunion”, dar nu a putut participa în persoană din cauza problemelor sale de sănătate. Apărând în schimb prin Zoom, el a spus: "Au fost cei mai memorabili 10 ani din viața mea, sincer.

"Nu mi-aș fi putut imagina doar o experiență mai bună. Toți acești băieți au fost fantastici și a fost o plăcere să lucrez cu ei. M-am simțit foarte, foarte special".

Tyler a spus că nu a dezvăluit boala sa înainte de atunci pentru că: "Nu am vrut să fie ceva de genul 'Oh, și apropo, Gunther are cancer'”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO