Accident grav pe DN 13, în care au fost implicate un microbuz cu 11 pasageri și un autoturism

Dată publicare: 03-03-2021 07:50
Dată actualizare: 03-03-2021 09:45


11 persoane aflate într-un microbuz, între care cinci copii, au fost duse de urgență la spital, după ce vehiculul în care se aflau a fost lovit violent de un autoturism.

În mașina care nu le-a acordat prioritate, polițiștii au găsit o drujbă și lemne. Martorii accidentului cred că șoferul vinovat ar fi venit de la furat și se grăbea, ca să nu fie prins cu prada.

Accidentul s-a petrecut pe un drum drept, la ieșirea din localitatea Feldioara, județul Brașov. Un autoturism care venea de pe câmp a virat stânga fară să se asigure și a lovit un microbuz care circula regulamentar pe drumul național.

Martor: „Nici n-a frânat, nici nimic. A ieșit drept în fața la băieții cu microbuzul. El trebuia să cedeze trecerea."

În urma impactului violent, microbuzul s-a răsturnat pe câmp. În el erau două familii cu cinci copii. Plecaseră cu toții la Brașov, la cumpărături, dar au ajuns la spital, cu ambulanțele.

Bărbat: „Doar unul e mai grav, are brațul rupt. Restul sunt loviți minor, adică juliți la picioare, la mâini, la față. Foarte mare noroc au avut!"

În mașina care nu a acordat prioritate se aflau trei oameni, o cantitate impresionantă de lemne și o drujbă.

Martor: „Tăia lemne de undeva și cred că se grăbeau să nu îi prindă, că precis nu au bon pe lemne. Și ei se grăbeau să plece repede și, știți cum e la furat, la furat te grăbești."

Șoferul vinovat a fost și el rănit și se află în grija medicilor. Ca urmare a accidentului, circulația pe DN13, între Brașov și Sighișoara, a fost blocată mai bine de două ore, iar coloanele de mașini au depășit 10 kilometri.