Accident cu șapte morți în Bacău. Doi copii, printre victime. Alte două persoane sunt în stare gravă

Ultima actualizare: 25-07-2021 19:17

Șapte persoane, inclusiv doi copii, au decedat duminică, în urma unui accident care a avut loc pe DN2, la ieşirea din localitatea băcăuană Răcăciuni. Mai multe persoane au fost rănite, la această oră, fiind în evaluare.

”Pe DN2 Bacău-Adjud, la ieşire din localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit primelor informaţii, 7 persoane, printre care şi doi copii, au decedat.

Restul persoanelor au fost evaluate medical la faţa locului. Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, a fost necesară decopertarea microbuzului pentru scoaterea victimelor.

Doi dintre cei cinci răniţi - un copil şi un adult - sunt în stare gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, Mirela Romaneţ, potrivit Agerpres.

Ceilalţi trei răniţi - doi adulţi şi un copil - se află internaţi pe secţia de chirurgie, cu traumatisme multiple.

"Toţi cei trei adulţi sunt internaţi pe secţia chirurgie cu traumatisme multiple. Unul dintre ei este în sala de operaţie. Ceilalţi doi sunt monitorizaţi în vederea unei eventuale înrăutăţiri a stării lor de sănătate. Ambii sunt conştienţi. La copii situaţia este puţin diferită. Un copil de 3 ani este într-o stare mai bună, fiind internat pe secţia de chirurgie pediatrică cu un traumatism cranio-cerebral minor, contuzie toraco-abdominală şi escoriaţii. Cel de-al doilea, de 15 ani, este în stare foarte gravă şi este internat cu fractură de bazin, ruptură de splină, fractură femur drept şi tensiune 4 cu 2", a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Autorităţile din Bacău au declanşat planul roşu de intervenţie în urma accidentului.

La acest moment, traficul rutier se desfăşoară alternativ pe un singur sens de mers.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO